Advocaat opgelucht: "Het is een heel gelukkige overwinning"

21 oktober 2018, 09:11

Dick Advocaat beseft dat niet FC Utrecht, maar AZ zaterdagavond de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Met enig fortuin behielden de Domstedelingen de drie punten echter in eigen huis. Door een late eigen goal van Ricardo van Rhijn won Utrecht met 2-1.

AZ kreeg - met name na rust - een aantal grote kansen om de 1-2 te maken, maar het was Utrecht dat in de slotfase een tweede goal maakte. "John van den Brom zegt het al terecht: het is een heel gelukkige overwinning. Maar die accepteren we makkelijker dan een verlies", aldus de oefenmeester van Utrecht via de clubkanalen.

Advocaat geeft aan dat hij had verwacht dat Utrecht beter voor de dag zou komen tegen AZ. "We hadden één fase in de wedstrijd, 25 minuten ongeveer, dat het een beetje omdraaide en we meer grip kregen. Daaruit kwam ook de 1-1. Maar over 90 minuten was AZ de dominante partij."

Door de overwinning staat Utrecht in punten gelijk met AZ. "We komen heel gelukkig weg met de 2-1. Maar hiervan moeten we leren dat het beter moet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen