Heerenveen boos op arbitrage: "Ik snap er helemaal niets van"

21 oktober 2018, 09:32

In Heerenveen voelt men zich benadeeld door de arbitrage na de 0-4 nederlaag tegen Ajax. De Friezen vinden dat de nummer twee van de Eredivisie vlak na rust een onterechte strafschop kreeg van Pol van Boekel. Daniel Høegh gaf vlak na rust een (schouder)duw aan Kasper Dolberg, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Ook de VAR greep niet in.

Høegh snapt niet dat de beslissing van Van Boekel niet werd gecorrigeerd door de videoscheidsrechter. "Ik heb het nagekeken, maar ik vind het nog steeds geen penalty. Het was schouder tegen schouder. Dan heb je de videoscheidsrechter ook nog. Ze zitten daar met zijn drieën en dan vinden ze het alsnog een penalty. Ik snap er helemaal niets van", briest de Deen in gesprek met Omrop Fryslân.

Trainer Jan Olde Riekerink is het eens met zijn verdediger. "Ik zou er geen penalty voor geven. Er ontstaat zo wel heel veel discussie over de VAR", aldus de oefenmeester. "Desalniettemin heeft Ajax met 4-0 gewonnen; zij zijn de terechte winnaar. Maar je doet ons tekort door het een kansloze nederlaag te noemen."

Na het terugzien van de beelden staat Van Boekel nog steeds achter zijn beslissing. Omdat de VAR alleen grote fouten mag corrigeren, werd er niet ingegrepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen