Ook Almere City blameert zich, SC Cambuur wel door in beker

30 oktober 2018, 21:42

Na PSV en TOP Oss heeft ook Almere City zich geblameerd in de KNVB Beker. In een kletsnatte wedstrijd verloor de ploeg die het in de Eerste Divisie zo goed doet dinsdagavond op bezoek bij Kozakken Boys. Ahmed el Azzouti werd diep in blessuretijd matchwinner. SC Cambuur hield het in de blessuretijd wel dicht tegen HFC, al maakte het zichzelf wel onnodig moeilijk na een 2-0 voorsprong.

Kozakken Boys - Almere City 2-1

Eigenlijk zag het er heel de avond al naar uit dat Almere City uitgeschakeld zou worden. De ploeg van Michele Santoni had het bijzonder moeilijk en kwam al snel op achterstand dankzij El Azzouti, die profiteerde van een flinke fout achterin. Edoardo Soleri zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, Stijn Meijer miste een enorme mogelijkheid voor de pauze, terwijl Torino Hunte in het tweede bedrijf een schot gekeerd zag worden. Net toen ze bij Almere niet meer dachten dat het zou lukken, viel er - naast heel veel regen - ook de gelijkmaker uit de lucht. Meijer was er als de kippen bij om een rebound binnen te tikken. Voor Kozakken het teken om weer te gaan aanvallen. Nadat eerder een treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, duurde het tot diep in blessuretijd voordat El Azzouti de winnende kon maken. Hij profiteerde van een blunder van keeper Chiel Kramer en zorgde voor de derde grote stunt deze bekeravond.

{image[329918][right-half][]}SC Cambuur - HFC 2-1

De ploeg van René Hake kende een bijna probleemloze avond in eigen huis tegen derdedivionist HFC. In eigen huis waren de Leeuwarders voor rust al heer en meester, maar mocht het zichzelf verwijten dat het slechts 1-0 was, dankzij een treffer van Justin Mathieu, die de bal simpel kon binnenlopen na goed aangeven van Nigel Robertha. Via Mathias Schils en Mathieu had de stand voor de pauze al moeten oplopen, maar dat gebeurde pas tien minuten na de rust. Tyrone Conraad werkte de bal in twee instanties binnen. Omdat de Leeuwarders de voet van het gaspedaal haalden, kon HFC er nog een flink slotoffensief uit persen. Dat werd ingeluid door een prachtige treffer van uitgerekend voormalig Cambuur-speler Jacob Noordmans en had nog een vervolg kunnen krijgen, maar keeper Xavier Mous hield zijn ploeg - zoals zo vaak ook in de Eerste Divisie - op de been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen