Willem II verslaat PEC Zwolle in enerverend voetbalgevecht

9 november 2018, 21:59   Bijgewerkt: 9 november 2018, 22:04

Willem II heeft afstand genomen van de onderste plekken door voor het eerst sinds 26 augustus weer eens een wedstrijd te winnen. De Tilburgers gingen op bezoek bij concurrent PEC Zwolle bijzonder efficiënt met hun kansen om en vertrokken met een 2-3 overwinning terug naar Tilburg. Fran Sol maakte twee van de drie Willem II-treffers en is nu samen met Luuk de Jong Eredivisie-topscorer. Voor PEC waren de druiven zuur: het vocht vooral in de tweede helft voor wat het waard was en had minstens een puntje verdiend, maar had te veel kansen nodig.

PEC moest revanche nemen na een kansloze 3-0 nederlaag bij Fortuna Sittard, maar alleen de geblesseerde Denis Genreau verdween uit de basisopstelling. Met Vito van Crooy in de ploeg begon het nog enthousiast aan de wedstrijd, maar de thuisploeg kreeg binnen een kwartier tweemaal het deksel op de neus.

In het laatste kwartier voor rust drong PEC aan en kreeg het ook enkele kansen. Mike van Duinen wachtte echter net zo lang totdat Freek Heerkens nog in kon grijpen, Ouasim Bouy schoot de rebound hoog over en opnieuw Van Duinen wist de bal even later niet langs de uitgekomen Timon Wellenreuther te krijgen. De thuisploeg kreeg kansen, maar scoorde niet.

De thuisploeg bracht stormram Gianluca Scamacca in en de Italiaan kwam al snel bijna tot scoren. Zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald door Daniel Crowley, die aan de andere kant de 1-4 in leek te leiden: de inzet van Donis Avdijaj rolde echter tergend langzaam voorbij de paal. De punten leken in de tas voor Willem II, dat tien minuten voor tijd alsnog de 2-3 moest toestaan. Van Crooy gaf de bal op goed geluk voor en Zian Flemming kopte binnen.

PEC ging op zoek naar de 3-3 en kreeg zeven minuten aan blessuretijd om de niet onverdiende gelijkmaker aan te tekenen. Gustavo Hamer was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn vrije trap ging over via de lat. Na 97 enerverende minuten floot arbiter Martens af. Avdijaj kreeg nog ruzie met enkele tegenstanders, maar Willem II kon feestvieren met de meegereisde fans. PEC Zwolle kan het linkerrijtje voorlopig weer even uit het hoofd zetten.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 5; Kingsley Ehizibue 6, Darryl Lachman 5 (Rick Dekker 5.5), Thomas Lam 5, Kenneth Paal 4.5; Gustavo Hamer 5, Ouasim Bouy 4.5 (69. Gianluca Scamacca 5), Zian Flemming 5; Younes Namli 4.5, Mike van Duinen 5, Vito van Crooy 5

Willem II: Timon Wellenreuther 6.5; Fernando Lewis 6 (Dries Saddiki 5.5), Thomas Meissner 6, Freek Heerkens 7, Diego Palacios 6 (61. James McGarry 4.5); Pol Llonch 6.5, Daniel Crowley 5, Vurnon Anita 6; Damil Dankerlui 6, Fran Sol 7, Donis Avdijaj 5

Man of the match: Freek Heerkens