Advocaat: "Of huidige situatie in Eredivisie zorgelijk is? Ja"

12 november 2018, 08:37

Dick Advocaat en Leonid Slutsky voorspellen dat de Nederlandse titelstrijd voor jaren tussen Ajax en PSV gaat. Door hun financiële mogelijkheden worden de verschillen alsmaar groter, denken beide ervaren trainers. "Je hebt hier nu dezelfde situatie als in Spanje met Barcelona en Real Madrid, die al jarenlang samen de dienst uitmaken", aldus Slutsky.

"Daar is het voor Atletico Madrid en Valencia ook moeilijk om die twee aan te vallen. En toch vind ik als buitenlander het totale niveau van de Eredivisie niet tegenvallen", vervolgt Slutsky in De Telegraaf. "Er is een groot verschil tussen de toptwee en de rest, maar ik vind het niveau beter dan ik had verwacht."

Advocaat vindt geld de grootste oorzaak van de verschillen. "En het wordt alleen maar extremer, zeg ik je. PSV koopt twee spelers (Maximiliano Romero en Erick Gutierrez, red.), die samen meer dan vijftien miljoen euro kosten en die spelen alle twee niet! Dat soort dingen kan FC Utrecht zich niet veroorloven en Vitesse ook niet", zegt de huidige trainer van Utrecht. "Of de huidige situatie in de Eredivisie zorgelijk is? Ja."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen