Willem II in besloten oefenwedstrijd onderuit tegen Almere City

13 november 2018, 16:24   Bijgewerkt: 13 november 2018, 16:33

Willem II heeft een besloten oefenwedstrijd met Almere City dinsdagmiddag verloren. De ploeg van Adrie Koster, die bestond uit veelal reserves aangevuld met enkele jeugdspelers, ging in eigen huis met 1-3 onderuit, waarbij tien minuten voor tijd de eer werd gered door Jordy Croux. Hij benutte een strafschop en scoorde het enige doelpunt namens de Tilburgers.

Torino Hunte, Achille Vaarnold en Andreias Calcan hadden namens de bezoekers al gescoord, binnen zeventig minuten. Calcan was een van de drie spelers van Almere City die ooit voor Willem II speelde: ook Niek Vossebelt en Stijn Meijer hebben een verleden in Tilburg.

Bij Willem II stonden onder anderen Michael Woud, Elmo Lieftink, Atakan Akkaynak en dus Croux als de meest bekende namen in de basis. Ook Jordens Peters, hij is weer helemaal fit na zijn zware blessure, deed opnieuw negentig minuten mee.

"We hebben goed gespeeld en ik heb eigenlijk alles gezien wat ik verwachtte", zei Almere-coach Michele Santoni, die bijna al zijn spelers een helft liet meedoen. "Dit zijn niet de makkelijkste wedstrijden. Het is immers doordeweeks en vriendschappelijk. Dat vraagt van je spelers een bepaalde concentratie en mentale weerbaarheid. Dat hebben ze heel goed gedaan en dat is een positief teken in aanloop naar de zware uitwedstrijd bij TOP Oss."