Transferweekje: Bolt contractueel traag, AdioSol en Doan vertrekt

17 november 2018, 14:42

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over anderhalve maand spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Trainerskerkhof van NEC

Het trainerskerkhof in Nijmegen blijft voorlopig gesloten, althans als het aan technisch directeur Remco Oversier ligt. Jack de Gier werd deze zomer aangesteld als negende (!) trainer in vijf jaar tijd. Alex Pastoor, Peter Hyballa en Pepijn Lijnders werden ontslagen, Ron de Groot, Adrie Bogers en Anton Janssen teruggedrongen in de hiërarchie en Ernest Faber en Ruud Brood vertrokken op eigen initiatief. Na tegenvallende weken begon er nieuwe onrust bij NEC, dat volgens De Gelderlander een 'ervaren mentor' naast De Gier zou willen hebben. Dat gebeurde echter niet, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341590/nec-spreekt-vertrouwen-uit-in-technische-staf-en-spelersgroep/,_blank,Oversier sprak het vertrouwen uit] in de technische staf én de spelersgroep. Tot de winterstop blijft het trainerskerkhof in elk geval gesloten. Of dat ook voor het kerkhof van TD's geldt, is niet duidelijk. Zeker is dat Oversier zijn meeste krediet al heeft verspild binnen de club. (De Gelderlander)

{image[326096][right-half][]}Udinese verder op Nederlandse tour

Met Hidde ter Avest, William Troost-Ekong en Bram Nuytinck staan er bij Udinese al drie Nederlandse spelers onder contract, maar wellicht komt daar een vierde bij. De Italiaanse club heeft namelijk interesse in jeugdinternational Deroy Duarte, die afgelopen week voor het eerst bij Jong Oranje zat. Volgens Voetbal International gaat de Serie A-club op zeker een bod uitbrengen op de negentienjarige middenvelder, die al meermaals is bekeken door de Italianen. Overigens is het voor Duarte niet te hopen dat dat op voorspraak was van de Spaanse trainer Julio Velázquez. Die werd namelijk daags na het gerucht de laan uitgestuurd. Davide Nicola is zijn vervanger. 

Robben weg bij Bayern Munchen

Er komt een 'keiharde' analyse aan bij Bayern Munchen deze zomer. Spelers met een aflopend contract, onder wie Arjen Robben, Franck Ribery en Rafinha moeten volgens Uli Hoeness bewijzen dat ze nog van toegevoegde waarde zijn voor Der Rekordmeister. Door het uitstellen van renovaties en het verouderen van de selectie, zou de bestuurder een serieuze bezem willen halen door de selectie van Niko Kovac, zo meldt Kicker. Daarbij is bijna niemand zeker van zijn plek, al lijkt de rol van de routinier na dit seizoen toch echt wel uitgespeeld. Daarbij helpen de recente uitspraken van concurrent Kingsley Coman overigens weinig. "We hebben een goede ploeg, maar we hebben wel een verouderd team", sprak hij. 

{image[328346][right-half][]}AdioSol

Voor het derde seizoen op rij bewijst Fran Sol in dienst van Willem II een absolute goalgetter te zijn. De Spaanse spits ligt met negen treffers uit twaalf wedstrijden ver op schema om zijn aantal treffers van vorig seizoen (zestien) te evenaren. Toch lukte het de spits gek genoeg niet om te verkassen en dat lag wellicht wel aan zaakwaarnemer Nikola Franco. Geen enkele club meldde zich voor Sol bij Willem II. Dus heeft Sol een nieuwe partij in de hand genomen, weet het Brabants Dagblad. Promoesport behartigt de belangen van de Willem II'er. Dat doet hij ook voor bijvoorbeeld Aleix Vidal. Ondanks zijn beperkte voetbalkwaliteiten, kwam de back zelfs bij FC Barcelona terecht. Voor Willem II lijkt het dan ook Fran AdioSol.

Niet rappe Bolt

Op de atletiekbaan was Usain Bolt altijd pijlsnel, maar als het gaat om keuzes maken is dat totaal anders. De Jamaicaan trainde de afgelopen jaren met diverse clubs mee, maar hakte nooit een knoop door. Geen enkele aanbieding kon hem dusdanig bekoren dat hij daar zijn handtekening zette. De laatste maanden zouden zowel Central Coast Mariners, waar hij meetrainde, als ook Valletta FC hem een aanbieding hebben gedaan, die hem (financieel) niet kon bekoren. Volgens ESPN komt er binnenkort dan toch eindelijk duidelijkheid: binnen nu en twee weken hakt Bolt definitief een knoop door wat hij gaat doen met zijn voetballoopbaan.

{image[330286][right-half][]}Doan naar de uitgang

Het is inmiddels geen kwestie meer of, maar wanneer Ritsu Doan vertrekt bij FC Groningen. De Japanner (drie caps) is duidelijk het niveau in de Euroborg ontgroeid. Uit informatie van de NOS blijkt ook wel dat er veel interesse is in de balvirtuoos. Ajax en PSV houden de middenvelder nadrukkelijk in de gaten, terwijl volgens diverse buitenlandse media ook Manchester City, Juventus, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Atlético Madrid en Galatasaray achter de Japanner aanzitten. Technisch directeur Ron Jans zei er het volgende over: "Er is nog geen concrete interesse. Maar er speelt natuurlijk wat. Hij wordt gevolgd, maar daar hebben wij nog niets over gehoord." In Groningen houden ze deze winter hun hart vast. En niet alleen vanwege de bevingen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen