FC Den Bosch dendert door en boekt achtste zege op rij

18 november 2018, 16:17

FC Den Bosch lijkt dit seizoen een serieuze rol van betekenis te gaan spelen in de titelstrijd in de Eerste Divisie. Zondagmiddag wonnen de Bosschenaren op bezoek bij Telstar voor de achtste keer op rij. Door de 1-4 zege in Velsen-Zuid stijgt het team van trainer Willy Boesen naar een knappe tweede plaats.

Het gaat Den Bosch de laatste twee maanden voor de wind. De club uit Noord-Brabant wint week in week uit en heeft in de zegereeks ook nog eens vier keer de nul gehouden. Dat lukte zondag tegen Telstar niet, maar dat kon Den Bosch niet deren. In Velsen-Zuid opende Danny Holla de score namens de bezoekers, maar zijn doelpunt werd al snel ongedaan gemaakt.

Op fantastische wijze zorgde Frank Korpershoek ervoor dat na twintig minuten een gelijke stand op het scorebord stond. Met een omhaal maakte 34-jarige aanvoerder van Telstar de 1-1. Na rust nam Den Bosch afstand van de thuisploeg. Eerst zette Leo Väisänen zijn ploeg op voorsprong, daarna kreeg Rodny Lopes Cabral een directe rode kaart. Den Bosch buitte de overtalsituatie uit door in de slotfase via Jort van der Sande en Danny Verbeek uit te lopen naar 1-4.

Den Bosch blijft door de zege in het spoor van koploper Go Ahead Eagles, dat met 0-1 won bij FC Twente en een voorsprong van één punt heeft. Sparta Rotterdam kan de koppositie in de Eerste Divisie later op de zondag overnemen door te winnen bij NEC.