Veelbesproken Padt: "Ik tik mijn naam niet meer in op internet"

8 december 2018, 16:26

Het is tot dusver niet het seizoen van Sergio Padt. De keeper van FC Groningen was de afgelopen jaren een solide sluitpost, maar is dit voetbaljaar vaker op foutjes te betrappen. Daarbij komt het treinincident van eerder dit seizoen. De goalie probeert zich niet teveel aan te trekken van de commotie.

Dat zegt de 28-jarige doelman in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Hij merkt dat zijn keeperswerk onder een vergrootglas ligt. "Ik tik mijn naam niet meer in op internet, maar het verbaast me op zich niet. Dit is typisch de kortzichtigheid van de voetbalwereld. De ene keer ben je de held, zeker als keeper, de andere keer deugt er niets meer van je. Weet je, ik ben 28 jaar, het zal niet de laatste blunder van mijn leven zijn geweest en het was ook niet de eerste. De beste keepers van de wereld maken fouten. Dat heb ik afgelopen weken zelf nog op tv gezien. Dat mensen het niet van me gewend zijn dat ik ernaast zit, beschouw ik maar als een compliment."

Padt is de afgelopen weken meermaals in de fout gegaan, maar gaat zondag tegen VVV-Venlo weer proberen een positieve rol te bekleden. "Als ik in De Koel de punten weer pak voor FC Groningen, ben ik ineens weer de beste doelman van de eredivisie. Wat ik wel merk, is dat alle reacties heftiger zijn dan voor het incident. Zowel in positieve als in negatieve zin. Ik lig duidelijk onder een vergrootglas. Daarbij besef ik heus dat ik op dit moment niet in mijn beste seizoen zit van de vijf jaar die ik nu bij FC Groningen onder de lat sta. Zo realistisch ben ik ook wel. Maar al die reacties, echt, ik lees het niet meer. Ik laat me niet gek maken", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen