'Gio' prijst Kökcü: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

9 december 2018, 17:12

Niet Yassin Ayoub, maar Orkun Kökcü werd zondagmiddag bij Feyenoord binnen de lijnen gebracht toen Jens Toornstra geblesseerd uitviel. De zeventienjarige middenvelder speelde een puike wedstrijd en beloonde zijn optreden met een doelpunt en een assist. Giovanni van Bronckhorst is heel tevreden over het Eredivisie-debuut van het toptalent.

"Hij heeft een goede fase in zijn ontwikkeling, vandaar dat we hem hebben gebracht. Hij heeft het uitstekend gedaan en voor veel gevaar gezorgd. Hij was altijd aanspeelbaar en maakt een heel mooie goal", prijst Van Bronckhorst de jonge middenvelder. "Hij heeft nog niet veel kunnen spelen, maar we weten wat hij kan. Er is nog een aantal spelers dat voor hem staat. Maar de manier waarop hij vandaag invalt, stemt me heel tevreden."

Ayoub bleef negentig minuten op de bank. Van Bronckhorst had een goede reden om hem niet binnen de lijnen te brengen. "Hij heeft vrijdag een moment op de training gehad waarbij hij 'out' ging. Hij heeft gisteren getraind, maar was nog niet honderd procent. Tijdens de warming-up hebben we hem getest. Aan de medische staf gaf hij aan op bepaalde momenten last te hebben. Vandaar de keuze voor Orkun."

Naast Toornstra viel ook Jerry St. Juste uit in Emmen. "Hij had wat last van zijn schouder. Daarop viel hij afgelopen donderdag ook. We moeten even afwachten hoe dat gaat. Jens viel geblesseerd uit met last van zijn hamstring", aldus Van Bronckhorst.

Goede week

Mede door de inbreng van Kökcü zegevierde Feyenoord met 1-4 bij FC Emmen. Het was voor de Rotterdammers de derde zege in een week tijd. Feyenoord won een week geleden van PSV en midweeks van VVV-Venlo. "We hebben een uitstekende week doorgemaakt. De zege was verdiend, maar wel moeizaam. We hebben in de eerste helft heel veel kansen laten liggen. Dat hebben we in de tweede helft veel beter gedaan. We hebben bij 2-0 nog wel een goal weggegeven en Emmen hoop gegeven, maar ik ben blij over de manier waarop we de wedstrijd daarna hebben uitgespeeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen