Etemadi maakt Eredivisie-debuut: "Dit is een droom die uitkomt"

10 december 2018, 10:05

Op 31-jarige leeftijd heeft Agil Etemadi zijn debuut gemaakt in de Eredivisie. De tweede keeper van De Graafschap kwam in de rust van het uitduel met ADO Den Haag (0-0) in het veld en hield zijn doel schoon.

De in Iran geboren keeper moest al na 25 seconden redding brengen en deed dit uitstekend. "Ik heb ooit in de Champions League van Azië gespeeld, maar dit is ook een droom die uitkomt. Voor de wedstrijd zei Hidde al dat hij wat last had van zijn rug, maar ik dacht dat hij een grap maakte. In de rust bleek Hidde niet verder te kunnen en moest ik me klaarmaken. Aan alle reacties en schouderklopjes merkte ik dat iedereen mij deze kans gunde", zegt hij tegen De Gelderlander.

Of Etemadi zondag ook keept tegen Ajax, weet hij nog niet. Om eerlijk te zijn, ben ik daar nu zelf ook nog niet mee bezig", aldus de doelman. "Het belangrijkst is dat we als team de nul hebben gehouden. Als mens vind ik het vervelend dat Hidde het moeilijk heeft, maar zulke momenten horen erbij in het keepersvak. Ik zit zelf al lange tijd op de bank, maar ben niet iemand die daar over gaat klagen. Ik blijf positief, train hard en geniet van iedere wedstrijd die ik mag spelen."

Eerder in zijn loopbaan speelde hij onder meer voor sc Heerenveen, FC Emmen en Almere City FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen