Ten Hag: "We kunnen ons meten met de absolute top"

12 december 2018, 23:46

Ajax speelde goed tegen Bayern München (3-3), maar greep naast de groepswinst en dat vindt Erik ten Hag doodzonde. Dat is ongeveer het enige waar het voor de oefenmeester aan ontbrak. "Ik ben trots op de ploeg, we hebben gestreden als leeuwen. Tot het einde aan toe", aldus Ten Hag.

De Amsterdammers verspeelden in de slotfase een 2-1 voorsprong, en daarmee ook de groepswinst. "Uiteindelijk hebben we twee punten verloren", zegt de Ajax-trainer tegen Ziggo Sport. "Want we stonden voor, met nog een paar minuten te spelen. Maar dit Ajax heeft fantastisch gespeeld, al de hele Europese campagne."

Ten Hag vond zijn ploeg in de eerste helft te onrustig spelen. "We zaten onszelf tegen in de counter, doordat we balverlies leden. Als we iets meer rust hadden gehad... De tweede helft was veel beter. De hele wedstrijd heb ik genoten van de drive en het hoge druk zetten, waarmee we Bayern in problemen brachten."

Maandag hoort Ajax wie het treft in de achtste finale. Die opgave belooft loodzwaar te worden, omdat het een groepswinnaar zal ontmoeten. "We weten dat we ons kunnen meten met de absolute top. We moeten kijken wat uit de loting komt. Eerst deze wedstrijd verwerken en dan snel de blik op zondag, als we tegen De Graafschap spelen."

Lees ook: De Ligt: "Ik denk dat iedereen heeft kunnen smullen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen