De Jong vond zichzelf niet goed spelen tegen Bayern München

13 december 2018, 08:38

Frenkie de Jong staat dit seizoen bijna louter positief in de spotlights, maar de middenvelder speelde woensdag tegen Bayern niet zijn beste wedstrijd in het Ajax-shirt. Die mening is hij zelf ook toebedeeld. De Jong speelde slordig en leidde met een mislukte pass de 2-3 van de Bayern München in.

"Dat was zeker mijn fout. Ik speelde de bal niet goed waardoor hij onderschept kon worden. Daarvoor kan ik enkel en alleen mezelf de schuld geven. Zoiets mag me niet gebeuren. Dat is zonde", aldus De Jong tegen NU.nl. Het doelpunt werd hem en Ajax niet fataal, want diep in de blessuretijd kwamen de Amsterdammers nog op gelijke hoogte.

De verkeerde pass waar de 2-3 uit viel was niet de enige fout die De Jong gedurende het treffen met de Duitse grootmacht maakte. "Ik was in de eerste helft niet goed en in de tweede helft niet goed genoeg. Ik was slordiger dan normaal en kwam niet naar voren", zegt De Jong, die baalt dat Ajax geen groepswinnaar is geworden. "Dat zat er wel degelijk in. We kunnen desondanks wel een klein beetje trots op onszelf zijn. Het is niet slecht om al twaalf Europese wedstrijden op rij ongeslagen te zijn."

Lees ook:

Wie kan Ajax allemaal treffen in de achtste finale?

Ten Hag: "We kunnen ons meten met de absolute top"

De Ligt: "Ik denk dat iedereen heeft kunnen smullen"

Tadic: "Elke tegenstander houdt nu rekening met ons"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen