Groep L: Chelsea verliest perfecte score in Hongarije

13 december 2018, 21:09   Bijgewerkt: 13 december 2018, 21:32

Chelsea won de voorgaande vijf Europa League-duels allemaal, maar is de perfecte status op de slotdag kwijtgeraakt. Tegen het dappere Vidi, dat afkomstig is uit Hongarije, eindigde het in 2-2. Toch is Chelsea eerste geworden in de groep.

Vidi - Chelsea 2-2

Willian hielp de B-ploeg van Chelsea al na een halfuur spelen aan de leiding in het koude Hongarije, maar de thuisploeg was daar niet van onder de indruk. Een eigen doelpunt van Chelsea-talent Ethan Ampadu betekende twee minuut later alweer de gelijkmaker. Toen Loic Nego na rust ook de 2-1 maakte voor de thuisploeg, was het groot feest bij de thuisploeg. Een prachtige vrije trap van Olivier Giroud bepaalde de eindstand op 2-2. Chelsea is ondanks het gelijkspel eerste geworden, Vidi sluit met zeven punten af als nummer drie en is dus klaar in Europa.

PAOK Thessaloniki - BATE Borisov 1-3

BATE Borisov heeft op de slotdag een ticket voor de volgende ronde in de wacht gesleept. Via goals van Maksim Skavysh, Nikolay Signevich en wederom Signevich stond er een 0-3 ruststand op het bord in Griekenland. Aleksandar Prijovic maakte nog wel de eretreffer voor de thuisploeg. BATE kreeg overigens in het tweede bedrijf een rode kaart en die werd gegeven aan Signevich, die eerder twee goals maakte. Hij zal daardoor met een schorsing de volgende ronde ingaan.