Feyenoord verloste Clasie uit Engeland: "Ik wilde zo graag terug"

15 december 2018, 08:43

De overstap van Jordy Clasie naar de Southampton, in de zomer van 2015, leek een absolute droomtransfer voor de middenvelder. De waarheid pakte echter anders uit. Inmiddels speelt Clasie weer op het oude nest. De middenvelder is blij dat hij weer terug is in De Kuip.

Clasie werd in 2015 door Ronald Koeman naar Southampton gehaald en de start was veelbelovend. Na één seizoen vertrok de huidige bondscoach van het Nederlands elftal echter en werd Claude Puel als nieuwe trainer gehaald. "Vanaf dat moment ging het eigenlijk minder", blikt Clasie in gesprek met het Algemeen Dagblad terug. "Puel liet al snel weten dat ik niet voorkwam in zijn plannen."

Het was het begin van een lastige periode voor Clasie. "Na het eerste seizoen kreeg ik langzaam maar zeker meer twijfels. Begrijp me niet verkeerd, we hebben het niet alleen maar slecht gehad in Southampton. Als je niet speelt, gaan de ergernissen zich opstapelen. Tot je op een punt komt dat je gewoon terug wil naar Nederland of een andere stap wilt maken. Zo voelde het."

Clasie dacht aan een terugkeer naar Feyenoord, maar verkaste in 2017 eerst naar Club Brugge. "In mei (2018, red.) was er echter alweer contact met Feyenoord", aldus Clasie. "Mark Hughes, die inmiddels ook alweer ontslagen is, stond toen nog voor de groep bij Southampton. Hij wilde mij een kans geven, maar ik had mijn zinnen al gezet op een terugkeer naar Feyenoord. Het duurde alleen lang voordat er groen licht was. Met lood in mijn schoenen stapte ik met Southampton in het vliegtuig op weg naar een trainingskamp in China. Later was er eindelijk een akkoord. Eindelijk, ik wilde zo graag terug."

Clasie sluit niet uit ooit toch weer eens over de landsgrenzen te gaan kijken. "Je weet nooit hoe een carrière loopt. Ik sta gewoon nog één seizoen onder contract bij Southampton. Feyenoord heeft mij gehuurd. De vraag is wat er straks gaan gebeuren. Ik moet gewoon weer zorgen dat ik de Jordy Clasie weer word die hier eerder heeft gespeeld. Dan zien we straks in mei of april wel." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen