Peters legt pijnpunt Willem II bloot na vierde thuisnederlaag op rij

15 december 2018, 09:46

Willem II verloor vrijdagavond voor de tweede keer binnen een week met forse cijfers in eigen huis. Na de 0-3 nederlaag tegen ADO Den Haag vielen er harde woorden in de kleedkamer van de Tilburgers. Volgens aanvoerder Jordens Peters moet zijn elftal mentaal een stuk weerbaarder worden.

Peters, die met zijn ploeg na afloop door het publiek werd getrakteerd op een striemend fluitconcert, was in gesprek met het Brabants Dagblad duidelijk. "Tegen Heerenveen krijg je vijf goals tegen, nu weer drie. Kijk, verdedigen doe je met elf man, maar daar ontbeert het nog wel eens aan. We zijn en niet efficiënt genoeg en we krijgen de goals te makkelijk tegen. En ook de mentale weerbaarheid moet echt beter. Maar dat is een moeilijk traject, hoe maak je dat beter?"

Peters heeft het spelen tegen degradatie altijd in het achterhoofd gehad. "Ik heb daar nooit mijn ogen voor gesloten. Ik weet dat we best aardige spelers hebben, individuele kwaliteit, maar we moeten daar een team van zien te maken. Iedereen die hier komt roept heel snel wat de ambities zijn. Dat is goed. Maar ik zit hier een aantal jaren, je moet eerst werken. De verschillen zijn zo klein."

Ook ploeggenoot Fernando Lewis was na afloop uitgesproken. "Als je zo blijft voetballen, kun je nadenken over degradatie. Maar dat wil ik nog niet", vertelt Lewis na afloop van het duel. "We hebben goed voetbal laten zien gedurende het seizoen. Nu loopt het niet. We moeten sleutelen en kijken wat we kunnen doen om ons spel te verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen