Utrecht trekt zege over de streep na doelpuntrijk duel in Friesland

16 december 2018, 14:22

FC Utrecht heeft de vierde plaats in de Eredivisie weer iets steviger in handen genomen door een zege op sc Heerenveen. De ploeg leek door doelpunten in de eerste helft van Emil Bergström, Gyrano Kerk en Oussama Tannane net als vorige week tegen Heracles opnieuw een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar door treffers van Michel Vlap en invaller Pelle van Amersfoort werd het toch nog spannend. Uiteindelijk trok Utrecht deze zondagmiddag toch aan het langste eind: 2-3.

In een koud Abe Lenstra Stadion hoopten de supporters van Heerenveen het warm te krijgen van het spel van hun ploeg. Het begin van de Friezen was hoopgevend. De ploeg van Jan Olde Riekerink kreeg de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd. Een schot van Vlap werd gepakt door David Jensen en een vrije trap van Yuki Kobayashi eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Utrecht had het meeste balbezit in de openingsfase, maar kwam tot twee keer toe dus goed weg.

Dit gefluit werd er niet minder op toen Sander van de Streek bijna voor de 0-2 aantekende. Een voorzet van Sean Klaiber, die veel werd gezocht over de rechterkant, werd door hem net naast de verre paal geschoten. Heerenveen creëerde nauwelijks iets. Een voorzet van Mitchell van Bergen bereikte Sam Lammers niet en tot overmaat van ramp bracht Utrecht Heerenveen iets voor het half uur nog verder in de problemen. Kerk ging makkelijk langs Kik Pierie en schoot in de rechterhoek door de benen van Warner Hahn de 0-2 binnen. De keeper kon het zichzelf aanrekenen dat Kerk voor het vierde duel op rij wist te scoren. Het betekende opnieuw een ruime voorsprong in de eerste helft voor Utrecht, vorige week stond de ploeg na twintig minuten al met 3-0 voor tegen Heracles. Die derde Utrechtse treffer voor rust viel zondag uiteindelijk toch nog. Diep in de blessuretijd stuurde Simon Gustafson met een goede pass Tannane weg en die passeerde Hahn in de korte hoek.

De ploeg leek tegen tien man verder te kunnen, omdat invaller Lukas Görtler door scheidsrechter Edwin van de Graaf met rood werd weggestuurd. Maar na ingrijpen van de VAR werd deze beslissing teruggedraaid. Heerenveen zette nog aan om in extremis de 3-3 te vinden, maar kwam niet meer op gelijke hoogte. Hierdoor moet de ploeg na twee zeges op rij weer een nederlaag slikken, die op basis van een groot deel van de wedstrijd uiteindelijk wel terecht was.

Opstellingen en beoordelingen:

sc Heerenveen: Warner Hahn 4; Sherel Floranus 6, Doke Schmidt 6 (63. Pelle van Amersfoort 7,5), Kik Pierie 6,5, Lucas Woudenberg 6 (88. Jizz Hornkamp -); Yuki Kobayashi 6, Ben Rienstra 6, Michel Vlap 6,5, Mitchell van Bergen 5,5 (46. Nemanja Mihajlovi? 7), Sam Lammers 6, Arber Zeneli 5,5

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 7,5, Emil Bergström 7, Willem Janssen 7, Nicolas Gavory 6,5; Joris van Overeem 6,5, Simon Gustafson 7, Urby Emanuelson 6 (82. Mark van der Maarel -), Sander van de Streek 6,5 (79. Lukas Görtler -); Oussama Tannane 7, Gyrano Kerk 7 (89. Othman Boussaid -)

Man of the match: Pelle van Amersfoort

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen