Mourinho per direct op straat gezet door Manchester United

18 december 2018, 10:51   Bijgewerkt: 18 december 2018, 14:48

José Mourinho is per direct vertrokken bij Manchester United. Dat hebben de Engelsen dinsdagochtend bekendgemaakt. United gaat op zoek naar een opvolger die het seizoen afmaakt. Michael Carrick neemt voorlopig de honneurs waar, melden Engelse media. Voor de lange termijn wil Manchester de tijd nemen.

Mourinho was bezig aan zijn derde seizoen op Old Trafford. The Special One begon in de zomer van 2016, het jaar waarin Louis van Gaal zijn ontslag kreeg. De Portugees spendeerde honderden miljoenen aan nieuwe spelers, maar wist United de weg omhoog niet te vinden. Onder andere Paul Pogba, Henrik Mkhitaryan, Romelu Lukaku, Victor Lindelöf en Nemanja Matic streken neer in Manchester. Pogba was zelfs even de duurste speler ter wereld, maar met hem leefde Mourinho op gespannen voet.

In Mourinho's eerste seizoen eindigde United als zesde, maar won het ten koste van Ajax de Europa League. Het tweede jaar was beter met de twee plek achter kampioen Manchester City. Dat leverde hem zelfs een nieuw contract op tot 2020. In het huidige seizoen kwam de relatie met United steeds meer onder druk te staan. Mourinho toonde zich ontevreden over de transferactiviteiten van de club en had publiekelijk kritiek op zijn spelers. De nederlaag van zondag tegen rivaal Liverpool (3-1) bleek de druppel en zit Mourinho met de kerstdagen thuis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen