Arsenal verliest zicht op vierde plaats door uitglijder bij West Ham

12 januari 2019, 15:23

Arsenal heeft op zaterdagmiddag averij opgelopen in de strijd om de vierde plaats in de Premier League. The Gunners verloren op bezoek bij West Ham United verrassend met 1-0 dankzij een doelpunt van Declan Rice, kort na rust. Omdat de equipe van Unai Emery verloor in het Olympisch Stadion, kan Chelsea (vierde) deze speelronde het gat tot zes punten vergroten. Mogelijk zakken de Londenaren zelfs af naar de zesde plaats, als het weer opgeleefde Manchester United zondag van Tottenham Hotspur weet te winnen.

Kansen waren er in de beginfase genoeg op bezoek bij West Ham, dat zich dit seizoen tussen de middenmoot en subtop in ziet zwerven. Vooral Alexandre Lacazette kreeg voldoende mogelijkheden om bezoekers al in het openingskwartier op voorsprong te zetten. De Fransman had aan drie kansen niet genoeg om de score te openen voor Arsenal, waar Mesut Özil overigens niet bij de wedstrijdselectie zat. Opvallend, aangezien hij weer hersteld leek van een blessure en heel de week volop meetrainde met de selectie.

Vlak voor rust begon West Ham wat meer bravoure te tonen in eigen stadion. Arsenal viel ver terug naarmate het duel vorderde en dat resulteerde kort na de onderbreking in de enige goal van de wedstrijd: Declan Rice maakte na geschutter achterin bij Arsenal de winnende voor The Hammers, waar Samir Nasri een opvallende naam in de basis was. De Franse middenvelder speelde jarenlang voor Arsenal, dat door het verlies een bittere pil moest slikken.

Door de verliespartij zit Arsenal niet bepaald lekker naar de rest van de wedstrijden te kijken dit weekend. Manchester United kan op gelijke hoogte komen, terwijl Chelsea verder kan uitlopen en het gat met de felbegeerde vierde plaats (die plek geeft recht op Champions League-voetbal) steeds groter wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen