De Gier hoopt in derde periode óók op nieuwe start NEC

18 januari 2019, 08:47

NEC is hard op zoek naar rust. Maar door het incident met Anass Achahbar en Brahim Darri, veel blessures (Norbert Alblas, Frank Sturing en Randy Wolters), schorsingen (Rens van Eijden en Paolo Sabak) en de naar een transfer snakkende Sven Braken heeft trainer Jack de Gier weinig opties meer over. Toch blijft de coach positief. "We willen alleen spelers die daar op dit moment 100 procent de focus op hebben. Ik zie een groep die heeft gereageerd op die maatregel, niets ten nadele van die twee. Een groep die het besef heeft dat het één voor twaalf is."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander, doelende op het incident met Darri en Achahbar. Het duo zou de coach in het Marokkaans hebben uitgescholden in de kleedkamer na het verlies bij FC Eindhoven. "Ondanks dat we er slecht voor staan op de ranglijst, moet ik elke houvast bieden aan de spelers: 'Pak deze kans'. Vanuit het niets kunnen we de play-offs spelen en winnen. Dat geloof blijf ik houden, zolang ik hier trainer ben", verzekert hij, over de start van de derde periode. "Laat dat voor ons dan ook het begin zijn van een nieuwe periode."

Incident met Darri en Achahbar

Volgens Ali Bouali, naast rapper ook zaakwaarnemer van Darri, betekent het terugzetten van het duo niet direct het einde van hun tijd in Nijmegen. "Hij heeft een goed gesprek gehad met de trainer. Nu de rust terug is, heeft Brahim één prioriteit: zo veel mogelijk uit zichzelf halen, zodat hij iets komt brengen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor de mensen die bij NEC werken", aldus Ali B. tegenover hetzelfde dagblad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen