PSV vervolgt jacht: "We moeten meteen bij de les zijn"

18 januari 2019, 15:15

Koploper PSV won zestien van de zeventien duels in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie en is dus de trotse nummer één van het klassement. Trainer Mark van Bommel beseft echter dat de bloemen pas aan de finish worden uitgedeeld. Hij waakt dan ook voor onderschatting richting het duel met FC Emmen van zondag.

PSV sloeg in de winter de tenten op in het warme Qatar en stond maandag weer in Eindhoven op het veld. "We hebben deze week goed kunnen werken", zegt Van Bommel via de officiële kanalen. "Je moet ook rekening houden met het weer want de velden zijn nu gladder. Verder hebben we goed kunnen werken." Hij beseft dat de kou zondag een rol kan spelen. "Je weet dat het in deze fase van het seizoen koud kan zijn. We spelen op kunstgras en daar ben ik geen voorstander van, maar je weet hoe de situatie is en daar moet je zo goed mogelijk mee omgaan."

Van Bommel is blij dat zijn ploeg weer aan de bak moet. "We hebben zestien keer gewonnen van de zeventien duels, dus dat is uniek en heel erg goed. Het is nu belangrijk hoe we verder gaan. Het is ook moeilijk, want je bent er een paar weken uit geweest en bent naar Qatar gegaan in warme omstandigheden. Dit zijn wedstrijd waarin je meteen bij de les moet zijn", zegt de coach die gewoon kan beschikken over Hirving Lozano. De Mexicaan was vanwege privéomstandigheden niet mee op trainingskamp. "Het is jammer dat hij het trainingskamp miste, ik had liever het hele elftal bij elkaar", zegt Van Bommel.

?Eerder dit seizoen won PSV op eigen veld met 6-0 van Emmen. "Wij hebben thuis dik gewonnen van Emmen, maar zij deden het in het begin erg goed. Het is een ploeg die wil voetballen met een trainer die een bepaalde speelstijl heeft en die daar ook aan vasthoudt."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen