PSV geeft voorsprong weg en verspeelt punten in Emmen

20 januari 2019, 16:31   Bijgewerkt: 20 januari 2019, 19:07

PSV heeft het Eredivisie-seizoen hervat met een uiterst pijnlijke middag. Op bezoek bij het nietige FC Emmen kwam het al vroeg op voorsprong en wist het in totaal vier keer te scoren. Toch werden er daarvan twee afgekeurd door de VAR en in een knotsgekke eindfase knokte FC Emmen zich in blessuretijd terug naar een punt: 2-2. Nicklas Pedersen was net als tegen FC Groningen matchwinner en bezorgt iedereen in Eindhoven een kater.

Al na een kwartier was het 0-1 via Luuk de Jong, met een rake kopbal uit een voorzet van Denzel Dumfries. De aanvoerder luidde de aanval zelf in door het uitverdedigen van Emmen te dwarsbomen. Het betekende zijn 99ste goal in dienst van de Eindhovenaren, de vraag leek of hij de honderdste zou gaan halen. Zo'n middag zou het worden, want de bezoekers waren gretig en kregen meteen goede kansen om toe te slaan.

Ook na rust leek er niets aan de weinig voor de Eindhovenaren. Het trof nog zelfs twee keer doel, mede dankzij een blunder van doelman Kjell Scherpen, maar na ingrijpen van de VAR werden beide doelpunten alsnog afgekeurd. De eerste vanwege buitenspel van de PSV'ers bij de spelhervatting, de keer daarna maakte middenvelder Érick Gutiérrez ongelukkig hands. Niet alleen werd het doelpunt afgekeurd, ook kreeg de middenvelder geel.

Het wachten was op de definitieve beslissing, die leek te komen. Angeliño ramde na een uitstekende aanval de bal heerlijk binnen vanaf de linkerkant, waarbij de PSV'ers lachend vroegen of de VAR ook niet naar dit doelpunt zou moeten kijken. Niemand geloofde meer in de kansen van de thuisploeg, maar uit het niets kreeg men weer hoop.

PSV gaf een zeker lijkende overwinning nog totaal uit het niets uit handen. Vier doelpunten, lachende gezichten en de 99ste treffer van Luuk de Jong: het leek een eenvoudige middag te worden voor de ploeg van Van Bommel. Maar als Ajax gewoon doet wat het moet doen tegen sc Heerenveen, dan is PSV na speelronde achttien koploper af. En daar had na zeventig minuten voetballen in Emmen helemaal niemand meer aan durven denken.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6: Denzel Dumfries 7, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 6, Angeliño 8; Pablo Rosario 8, Jorrit Hendrix 6, Érick Gutiérrez 6 (69. Donyell Malen 6); Hirving Lozano 7 (87. Gáston Pereiro -), Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 7

FC Emmen: Kjell Scherpen 5; Gersom Klok 6, Keziah Veendorp 6, Nick Bakker 7, Caner Cavlan 8; Alexander Bannink 6 (78. Wouter Marinus -), Glenn Bijl 6, Michael Chacón 7 (87. Nico Neidhart -), Anco Jansen 6; Jafar Arias 6, Michael de Leeuw 6 (78. Nicklas Pedersen -)

Man of the match: Nicklas Pedersen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

[photo,119654,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen