Jong PSV zet Oss opzij, AZ-beloftes verslaan Cambuur

4 februari 2019, 22:00   Bijgewerkt: 4 februari 2019, 22:54

De maandagavond in de Eerste Divisie is een prooi geworden voor de beloftenploegen. Jong PSV was op De Herdgang na een achterstand te sterk voor de provinciegenoten van Top OSS (3-1) en in Alkmaar won Jong AZ van SC Cambuur. Tegen de Leeuwardenaren werd het dankzij een vroege treffer en een goal pal voor rust al snel 2-0. De benutte pingel in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

Jong PSV – Top Oss: 3-1

In Eindhoven was het een klein half uur slaapverwekkend, maar rondom het eerste half uur gebeurde er een hele hoop. Eerst namen de gasten de leiding via Ragnar Oratmangoen, maar de jongelingen van de Eredivisie-koploper draaiden het duel binnen tien minuten volledig om. Eerst was er de fraaie gelijkmaker van Justin Lonwijk en in de 37e minuut schoot de uitstekend voetballende Mauro Junior een pingel binnen. De tweede helft had het als de eerste dertig minuten weinig omhanden, maar voor de huidige nummer vijf PSV viel er nog te juichen. Rechtsbuiten Zakaria Aboukhlal tekende voor de 3-1.

Jong AZ – SC Cambuur: 2-1

Daar waar het in Eindhoven even wachten was op de goals, werd de goaltune in Alkmaar al na vier minuten ingezet. Ondrej Mihálik was de doelpuntenmaker en tegen de matig acterende gasten uit Leeuwarden bleek het al snel de opzet tot een Alkmaarse driepunter. Pal voor rust verdubbelde Kenzo Goudmijn na een fraaie dribbel de score voor hekkensluiter Jong AZ. Cambuur zette na rust wel aan, maar het duurde tot de tweede minuut van de blessuretijd totdat het doel wist te treffen: Kevin van Kippersluis benutte vanaf de strafschopstip de te laat gevallen aansluitingstreffer, want een gelijkmaker zat er niet in. De Noord-Hollanders stijgen zo van de twintigste naar de zeventiende stek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen