Slutsky wijst op statistieken na kritiek op 'verdedigend' Vitesse

15 februari 2019, 10:59

Leonid Slutsky vindt dat de verwachtingen bij Vitesse momenteel misschien wel te hoog liggen. Volgens de coach spelen de Arnhemmers niet behoudend en gaat het helemaal niet zo slecht als men wil doen geloven. "Kijk naar onze statistieken. Er zijn heel veel aanwijzingen of indicatoren die het tegendeel bewijzen", stelt hij.

Dat doet hij tegenover Omroep Gelderland. "We versturen in balbezit de meeste crosspasses van alle teams. Vitesse staat in de top vijf als het gaat om het creëren van doelkansen. Ook onze verdedigers, dus onze laatste lijn, staat in balbezit hoger dan bijna alle andere clubs en zo kan ik nog veel meer zaken noemen", aldus Slutsky, die zich dan ook niet kan vinden in de kritiek. "Ik ben het er compleet mee oneens dat wij defensief spelen."

Volgens Slutsky gaat het ook om realiteit in Arnhem. "We hebben een goed team, maar zijn geen Barcelona", weet hij. "Ik denk dat alleen de supporters van PSV tevreden zijn met de resultaten. De verwachtingen zijn wel heel erg hoog en ik vraag me werkelijk af waarom?", besluit de Rus.

Lees ook: Slutsky grijpt in: aanvoerder op bank en variant met twee spitsen  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen