Go Ahead en Den Bosch bezorgen FC Twente topavond

15 februari 2019, 22:06   Bijgewerkt: 15 februari 2019, 23:12

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben de rode loper voor FC Twente op weg naar het kampioenschap in de Eerste Divisie vrijdagavond een stukje verder uitgerold. De Deventenaren verspeelden in een knotsgekke wedstrijd een paar ruime marges en kwamen uiteindelijk niet verder dan 4-4 tegen NEC. Den Bosch liep zich stuk op de beloften van Jong AZ. Bij een zege op Jong PSV kan Twente maandag de voorsprong aan kop nog verder uitbouwen. 

{image[332461][right-half][]}Go Ahead Eagles – NEC 4-4 

De toeschouwers in Deventer die aan het begin van de wedstrijd even met hun ogen knipperden, hebben hoogstwaarschijnlijk het eerste doelpunt gemist. Binnen 23 seconden lag de bal namelijk al in het net. Bij NEC waren ze nog niet wakker en bij het ontwaken zagen zij Go Ahead Eagles razendsnel toeslaan via een uitbraak. Na een strakke voorzet werd op doel geschoten door Jaroslav Navrátil, die inzet werd nog van de lijn gehaald, maar de rebound werd wel benut door Paco van Moorsel. Go Ahead ging vervolgens vrolijk verder met scoren en zag dat NEC vrolijk doorging met slecht verdedigen. Richard van der Venne stond volledig vrij en kon binnen de tien minuten met het hoofd de 2-0 aantekenen uit een voorzet. Daarna wist NEC dan eindelijk dat ze aan het voetballen waren en via een benutte strafschop van Ferdy Druijf maakte het de aansluitingstreffer. Go Ahead had behoefte aan die marge van twee goals en via een schitterende vrije trap van Jeroen Veldmate kwam die marge er ook.

Het telraam kon vervolgens gepakt worden toen Go Ahead ook niet goed stond op te letten in defensief opzicht en Joey van den Berg zomaar langs een aantal Deventenaren kon lopen en het duel toch weer spannend maakte: 3-2. Maar NEC zou NEC niet zijn als het toch weer door slecht verdedigen een treffer weggaf. Dit keer was het keeper Mattijs Branderhorst die te slap en half struikelend uitkwam bij een corner en Veldmate met een zacht rolletje zijn tweede van de avond aan zag tekenen: 4-2. Waar in de eerste helft de goals heel snel vielen, duurde het in de tweede helft wel even. Voor de derde keer dit duel bracht NEC het verschil terug tot één doelpunt en voor de tweede keer lukte dat vanaf de stip. Druijf kreeg een goedkope strafschop mee na een klein duwtje, maar scheidsrechter Christiaan Bax vond het er wel één. Druijf ging opnieuw achter de bal staan en faalde niet: 4-3. Dit keer lukte het Go Ahead Eagles niet om de voorsprong snel weer uit te bouwen. Sterker nog, dit keer ging het helemaal mis. Zes minuten voor tijd schoot invaller Mike Trésor Ndayishimiye na een voorzet van Leroy Labylle de 4-4 tegen de touwen. Go Ahead schreeuwde diep in blessuretijd nog om een strafschop, maar waar NEC er wel één kreeg gebeurde dat nu niet. 

Jong AZ – FC Den Bosch 0-0

Met maar één schamel puntje uit de laatste drie wedstrijden moest FC Den Bosch de kleine crisis een halt toeroepen tegen nummer achttien Jong AZ om zo in het spoor van koploper FC Twente te blijven. De eerste helft was niet echt om over naar huis te schrijven. Beide teams lieten de bal bij vlagen soepel rondgaan, maar tot veel kansen kwamen zij niet. Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar bleven grote mogelijkheden opnieuw uit. Invaller Jort van der Sande was dreigend namens Den Bosch en bij Jong AZ zagen ze dat een inzet voor de lijn weggehaald kon worden. Al met al was het een zeer matige wedstrijd en daarom was de 0-0 eindstand uiteindelijk terecht. Den Bosch moet daardoor opnieuw een pas op de plaats maken in de titelstrijd. FC Twente kan bij een zege op Jong PSV maandag het gat vergroten tot acht punten. 

{image[332463][right-half][]}RKC Waalwijk – Almere City 0-1

Met vijf overwinningen op rij was RKC Waalwijk voorafgaand aan deze speelronde de ploeg in vorm van de Eerste Divisie. Samen met koploper FC Twente bezetten de Waalwijkers de bovenste plaats in de periodestand en tegen Almere City was het al vroeg gevaarlijk. Stijn Spierings zorgde voor opwinding door de bal op de paal te knallen en even later zag Sylla Sow dat zijn inzet nog net van de lijn kon worden gehaald. Halverwege de eerste helft gingen de gedachten in Waalwijk even terug naar de voor Nederland verloren WK-finale in 2010 en de karatetrap die Nigel de Jong destijds uitdeelde aan Xabi Alonso. Tim Receveur kwam er enigszins bij in de buurt, maar mocht net als De Jong blijven staan. Het leek in eerste instantie ook erger dan het was. Bij Almere waren ze blij dat hij slechts geel kreeg, want niet lang daarna schoot hij met buitenkant voet heerlijk de 0-1 binnen. RKC had vervolgens pech en raakte voor de tweede keer het aluminium. Een schot van Paul Quasten spatte uiteen op de lat. De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Almere wist stand te houden en trok daardoor de goede lijn door, terwijl RKC Waalwijk weer weet wat verliezen is.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht – Sparta Rotterdam 1-4

MVV Maastricht – Jong FC Utrecht 4-2

Roda JC – SC Cambuur 1-0

FC Volendam – Helmond Sport 1-0

FC Eindhoven – Jong Ajax 1-1

TOP Oss – Telstar 1-0

Programma maandag:

Jong PSV – FC Twente (20:00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen