ADO Den Haag maakt einde aan ongeslagen status Jaap Stam

15 februari 2019, 22:11   Bijgewerkt: 15 februari 2019, 22:43

ADO Den Haag heeft vrijdag een zwaarbevochten 1-0 zege geboekt op PEC Zwolle. Met een zondagsschot maakte Giovanni Troupée het enige doelpunt van de wedstrijd. De equipe van Jaap Stam drong ook na een rode kaart van Younes Namli ADO achteruit, maar de Hagenaren verdedigden goed en bezorgden PEC de eerste nederlaag na de winterstop.

Bij PEC ontbrak de hele rechterflank van het elftal. Kenneth Paal was afwezig vanwege knieklachten en ook Mike van Duinen kon niet meespelen, omdat hij nog herstellende was. Van Duinen, die overigens wel op de tribune zat tijdens de wedstrijd tegen zijn oude club, werd vervangen door Stanley Elbers.

Waar de eerste zeven minuten erg spectaculair waren, zakte het tempo van de wedstrijd daarna wat in. PEC Zwolle domineerde de wedstrijd, maar kon niet veel uitrichten omdat ADO de linies dicht op elkaar posteerde. Het liet bij vlagen goed combinatiespel zien, maar het ontbrak de Zwollenaren aan enige durf en een goede eindpass. ADO gokte met de snelheid van Sheraldo Becker en John Goossens op de uitbraak, maar ook in de enkele uitbraken die ze kregen misten zij vaak de controle.

Zo leek de wedstrijd rustig voort te kabbelen tot het einde van de eerste helft en leken de ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers in te gaan. De 1-0 voor ADO Den Haag, ook nog eens tegen de verhouding in, kwam dan ook als donderslag bij heldere hemel. Troupée mocht de achterlijn halen, waarna hij een matige voorzet af leek te leveren. Tot iedereens verrassing, misschien ook wel tot die van Troupée, belandde de bal tegen de paal, waarna de bal binnen stuiterde.

Toen het Haags kwartiertje begon, was het geen ADO, maar PEC dat iets probeerde te forceren. Zelfs na een tweede gele kaart voor Younes Namli voor een opstootje bleef ADO in de achteruit lopen. Maar aangezien PEC gefrustreerd was en steeds minder nauwkeurig ging spelen, hielden de Hagenaren relatief gemakkelijk stand.

Met deze zwaarbevochten overwinning verschaft ADO Den Haag zich weer enige lucht en passeert het PEC Zwolle op de ranglijst. Na vier wedstrijden zonder nederlaag valt de ploeg van Jaap Stam echter hard van zijn roze wolk, en moet het weer enigszins naar beneden kijken.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6,5; Giovanni Troupée 6,5 (71. Dion Malone 5,5), Tom Beugelsdijk 6,5, Wilfried Kanon 6,5 , Aaron Meijers 6; Lex Immers 6,5, Danny Bakker 6,5, Abdenasser El Khayati 6; Sheraldo Becker 6, Thomas Necid 6,5 (82. Erik Falkenburg -), John Goossens 6 (89. Shaquille Pinas -)

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6,5; Gustavo Hamer 6,5, Bram van Polen 5,5, Thomas Lam 6,5, Kingsley Ehizibue 6; Ouasim Bouy 6,5 (78. Zian Flemming -), Younes Namli 5,5, Pelle Clement 6,5 ; Vito van Crooy 5 (73. Rick Dekker 6), Lennart Thy 5,5, Stanley Elbers 5 (69. Clint Leemans 6).

Man of the match: Giovanni Troupée

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen