Ramos verdedigt zich nogmaals: "Overtreding was onvermijdelijk"

16 februari 2019, 09:15

Sergio Ramos verdedigt zich nogmaals tegen zijn gele kaart in de wedstrijd tegen Ajax. De captain van Real Madrid benadrukt andermaal dat er geen opzet in het spel was. Met de gele prent is Ramos geschorst voor de return in de achtste finale voor de Champions League en begint hij bij een eventuele kwartfinale zonder kaartenlast. Echter hangt hem een zwaardere schorsing boven het hoofd, omdat de UEFA een onderzoek is gestart.

Ramos pakte in de slotfase geel voor een overtreding op Kasper Dolberg. Na afloop vertelde de verdediger dat dit bewust was, maar kwam hij daar later op terug. Omdat Ramos moet vrezen voor een zwaardere straf, blijft hij zich verdedigen. "Ik ben zeer verrast door dit alles. Ik wilde de overtreding maken, die was onvermijdelijk. Het was niet om een schorsing te forceren", zegt Ramos tegen Marca.

De Real-aanvoerder wist dat hij op scherp stond. "Maar ik had geen keuze. Dit was een erg gevaarlijke counter in de 88ste minuut. Daarom zei ik na afloop dat ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niets van een schorsing zou weten. Ik had geen andere keus door de overtreding te maken. Dat bedoelde ik met moeilijke beslissingen maken in het voetbal."

De suggestie om in de kwartfinale met een schone lei te starten, gaat volgens Ramos niet op. "Dan had ik dat in de groepsfase kunnen doen. In de wedstrijd tegen AS Roma, of tegen CSKA Moskou. We waren toen al gekwalificeerd en zeker van de eerste plaats. Overigens werd ik voor de wedstrijd tegen CSKA niet opgeroepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen