Ferguson keert voor dag terug op bank van Manchester United

16 februari 2019, 14:39

Sir Alex Ferguson (op archiefbeeld) keert binnenkort voor even terug als coach van Manchester United. Hij neemt plaats in de dug-out voor de jubileumwedstrijd tussen United en Bayern München, een reprise van de Champions League-finale in 1999. De teams van die tijd spelen op 26 mei tegen elkaar, het is dan exact twintig jaar geleden dat de ploegen elkaar troffen in Camp Nou.

Voor de reüniewedstrijd is Old Trafford het decor, de opbrengst gaat naar de Manchester United Foundation. Zeker is dat Ferguson voor een dag terugkeert als manager van The Red Devils, die in 1999 de treble veroverden. Sindsdien heeft geen enkele Engelse club die prestatie weten evenaren. "Het wordt een speciale dag. Geweldig om bij te praten met een aantal bekende gezichten", zegt Ferguson op het clubkanaal van United.

United won in 1999 de Champions League door in blessuretijd een 0-1 achterstand om te buigen. Teddy Sheringham zorgde voor de gelijkmaker, huidig United-manager Ole Gunnar Solskjaer tikte de winnende binnen. Andere grote namen uit die tijd waren onder meer Jaap Stam, Peter Schmeichel en David Beckhem. Bij Bayern deden spelers als Oliver Kahn, Lothar Matthäus en Stefan Effenberg mee.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen