Fenomeen Piatek dirigeert AC Milan langs Atalanta Bergamo

16 februari 2019, 22:29

Wat Gonzalo Higuain niet lukte, flikt Krzysztof Piatek wel: een topspits zijn voor AC Milan. De Poolse goaltjesdief is wekelijks belangrijk voor de topclub en was dat ook zaterdagavond in de kraker tegen Atalanta Bergamo. Dankzij twee goals van de spits won Milan met 1-3.

Er werd vooraf spektakel verwacht in de wedstrijd tussen de subtoppers en beide ploegen maakten die verwachting waar. In duels van Atalanta is het nooit saai, want de ploeg heeft nu negentien duels op rij een doelpunt gemaakt. Vanaf de eerste minuut was het duel aantrekkelijk om naar te kijken en met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis begon Atalanta sterk. Na een halfuur maakte Remo Freuler er na goed werk van Josip Ilicic 1-0 van en dat was verdiend te noemen.

1-0 leek ook de ruststand te zijn, maar Milan sloeg op slag van rust toe. Piatek nam een hoge bal van Ricardo Rodriguez in een keer op de pantoffel en zag zijn inzet heerlijk binnen vallen in de verre hoek. Het is al de vijfde wedstrijd op rij waarin de Poolse spits tot scoren kwam. Het bleek de start van een goede wedstrijd van Milan, dat tien minuten na de pauze op 1-2 kwam via Hakan Calhanoglu. De Turk heeft nog niet echt geïmponeerd bij Milan, maar bewees vanavond wel zijn waarde met een heerlijke knal.

Dat was een dreun voor Atalanta, dat zes minuten later ook de 1-3 tegen de touwen zag vliegen. Een corner werd binnengekopt door Piatek en dat was de beslissing in de wedstrijd. Milan staat nu stevig op plaats vier na de winst, terwijl Atalanta op plek zeven even een pas op de plaats moet maken.