Vitesse bezweert crisis met moeizame overwinning

16 februari 2019, 22:54   Bijgewerkt: 16 februari 2019, 23:54

Na drie wedstrijden waaruit enkel één punt werd gehaald, heeft Vitesse zaterdag een moeizame 3-2 overwinning geboekt op Willem II. Na een snelle 1-0 leken de Arnhemmers twee keer verder afstand te nemen van Willem II, maar de Tilburgers brachten de marge steeds snel terug tot één. In de slotfase leek Vitesse te bezwijken onder de druk, maar de Arnhemse verdediging hield stand, waardoor er eindelijk eens weer drie punten werden behaald.

Na de 2-1 nederlaag tegen FC Groningen van vorige week, besloot Slutsky voor de wedstrijd tegen Willem II zijn elftal om te gooien. In plaats van een 4-3-3-opstelling begon Vitesse in een 4-4-2-formatie aan de wedstrijd, maar belangrijker was het feit dat aanvoerder Maikel van der Werff geslachtofferd werd, waardoor Danilho Doekhi mocht starten en Bryan Linssen de aanvoerdersband overnam.

Na een spectaculaire openingsfase was het dezelfde Linssen die in de vijfde minuut met een fenomenale kopbal zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Na een voorzet van Max Clark torende de kleine Vitesse-topscorer hoog boven zijn directe tegenstander uit, en maakte hij alweer zijn vijfde kopbal van het seizoen.

Waar Vitesse, dat dus beter speelde, op sommige momenten juist een afmaker nodig had, verloor het vandaag nog een spits. Oussama Darfalou kwam na een sliding van Damil Dankerlui op zijn enkel terecht, waarna hij per brancard van het veld getild moest worden. Zo moest Vitesse lijdzaam toezien hoe de ziekenboeg, waarin ook Thulani Serero zich bevond wegens een liesblessure, nog verder gevuld werd.

Gelijk aan het begin van de tweede helft had Vitesse de voorsprong verder uit moeten bouwen, maar de vervanger van Darfalou, Mohammed Dauda, kopte de bal te veel naar de grond. Even later kwamen de Arnhemmers dan toch op de verdiende 2-0, toen een schot van de uitblinkende Martin Ødegaard met een gelukje binnenviel. Een minuut later stond het echter alweer 2-1, toen Alexander Isak na een prachtige aanname van Marios Vrousai de bal binnenfrommelde.

Daarmee was misschien te verwachten dat het verzet van de Tilburgers gebroken zou zijn, maar niet was minder waar. Na enkele tientallen seconden lag de bal alweer achter Eduardo. Daarna probeerde Willem II nog een punt te forceren, maar de ploeg van Slutsky wist in een hachelijke slotfase de drie punten toch veilig te stellen.

Zo is de crisis in Arnhem weer voor even afgewend, en moet de ploeg van Adrie Koster nu toch echt naar beneden gaan kijken.

Opstellingen en beoordelingen:

Vitesse: Eduardo Dos Reis Carvalho 6,5; Vyacheslav Karavaev 6, Danilho Doekhi 6, Jake Clark-Salter 6, Max Clark 7; Martin Ødegaard 7,5, Matúš Bero 6,5, Navarone Foor 6, Alexander Büttner 6,5 (90. Mukhtar Ali -); Oussama Darfalou 6 (38. Mohammed Dauda 6,5 - 89. Richonell Margaret -), Bryan Linssen 7,5.

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Damil Dankerlui 5,5, Thomas Meißner 6, Jordens Peters 6, Freek Heerkens 6; Renato Tapia 6,5, Daniel Crowley (88. Kristófer Kristinsson -), Pol Llonch 6 (46. Vangelis Pavlidis 6,5); Aras Özbiliz 5,5, Alexander Isak 6, Marios Vrousai 6,5 (77. Vurnon Anita -)

Man of the match: Martin Ødegaard

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen