De Jong denkt dat zeuren van Advocaat hem hielp in Doetinchem

17 februari 2019, 20:37

Henk de Jong vond dat De Graafschap in de slotfase tegen FC Utrecht wél degelijk een strafschop had moeten krijgen. Toen verdediger Timo Letschert invaller Fabian Serrarens naar de grond trok in het zestienmetergebied besloot de arbiter en de VAR om niet in te grijpen. "Mijn fantastische collega (Dick Advocaat, red.) heeft twee weken de mond open had over de VAR. Daar is hij vandaag wel voor beloond." 

Dat zei De Jong tegenover FOX Sports over het mogelijke penalty-moment. Zowel de VAR als de arbiter sloeg niet toe. De laatste weken lag Advocaat meermaals in conclaaf met de arbiters en met name met de VAR. "Als bij Vitesse - Heerenveen de 3-1 wordt omgedraaid in 2-2, dan is dit ook een penalty. In Engeland niet, maar in Nederland wel", zei de oefenmeester van De Graafschap. "Dit is vanuit mijn oogpunt een honderd procent penalty."

En dus stond De Jong met lege handen en dat had volgens hem niet gehoeven. "Bij de kansen van FC Utrecht maakten wij een foutje in ons plan. Twee keer stappen we in, ook voorafgaand aan de penalty", zei de coach, die desondanks wel tevreden was met het optreden van zijn elftal. "Het is lastig om tegen zo'n verdedigend FC Utrecht te spelen. Je komt er bijna niet doorheen. Als je dan een kans krijgt, moet je hem maken."

Lees ook: Advocaat heel blij met overwinning bij 'zeer lastig' De Graafschap

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen