Van Schaik wil masterplan bij NEC: "Wie niet mee wil, valt dan af"

18 februari 2019, 09:24

NEC verkeert al maandenlang in crisis en mede daardoor is de periode van algemeen directeur Wilco van Schaik onmogelijk positief te noemen tot dusver. De bestuuderder heeft in de afgelopen anderhalf jaar gemerkt dat de club bestaat uit losse eilandjes en daar moet een einde aan worden gemaakt. "Soms is er te veel een ik-cultuur. Sommige mensen of instellingen vinden zich belangrijker dan NEC of denken dat de club niet zonder hen kan. Er is te veel ego.''

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Volgens Van Schaik komt het egoïsme vaak voort uit angst, iets waar de club vanaf moet. Van Schaik is na het vertrek van Remco Oversier begonnen met het opstellen van een masterplan om binnen enkele jaren weer terug te keren in de Eredivisie. "Daarin komt beleid te staan ten aanzien van voetbal, het stadion, commercie, het type mensen en de cultuur in de organisatie", aldus Van Schaik.

"Daarbij moet ook een financiële onderbouwing en dekking komen. Niet zoals dat nu gebeurt per seizoen. Ook dat zorgt voor angst en onzekerheid", vindt hij. "Wie niet mee wil, valt dan af. Als het even tegenzit, moeten we de ballen hebben achter het plan te blijven staan. Niemand kan tevreden zijn met hoe het nu gaat. We weten in ieder geval hoe het niet moet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen