Eduardo over de Eredivisie: "Negentig minuten open huis"

19 februari 2019, 09:18

Op 36-jarige leeftijd meldde de Eduardo zich in de Eredivisie en de keeper van Vitesse moest wel even wennen aan de manier van spelen in Nederland. De Portugese keeper was verbaasd over de zeer aanvallende stijl in de competitie en hoopt dat Vitesse meer controle krijgt in wedstrijden.

Vitesse heeft moeite om wedstrijden over de streep te trekken en won zaterdag eindelijk weer eens, al ging het niet gemakkelijk tegen Willem II (3-2). "We zorgen zelf voor veel te veel spanning", is de mening van de Chelsea-huurling. "De slotfase is bijna wekelijks turbulent", zegt Eduardo, die het Nederlandse voetbal mooi en open vindt. "Maar ik moet er best aan wennen, hoor. In andere landen is het geen negentig minuten open huis. Dan gaat de poort na een goal op slot. In Portugal is het voetbal dan zeer tactisch. De uitslag telt. Daar denk je na over goed verdedigen. In de Nederlandse competitie kijken ze altijd uit naar de volgende goal", zegt hij tegen De Gelderlander.

Vitesse kreeg in 22 speelronden liefst 31 goals tegen. In de laatste veertien duels viel er altijd een of meerdere tegengoals, wat voor frustratie zorgt bij Eduardo. Toch probeert hij positief te blijven. "We waren niet op ons best tegen Willem II, maar we hebben wel gewonnen. We hebben spirit getoond. Dat hebben wij nodig. Dat hebben onze supporters nodig, want die lijden mee. Een clean sheet zou vervolgens ook welkom zijn. Want we krijgen veel goals tegen. Maar deze zege biedt nu houvast. Dat is het beste medicijn in sportief zware tijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen