Ajax-fans gaan protesteren in Den Haag tijdens ADO - Ajax

19 februari 2019, 16:01

Supporters van Ajax komen in actie. Fans van de club zijn niet blij met het feit dat ze sinds 2006 niet meer mogen afreizen naar het stadion van ADO Den Haag voor de uitwedstrijden van hun club en willen dit zondag laten blijken in Den Haag. Zondag staat de wedstrijd tussen ADO en Ajax op het menu.

De AFCA Supportersclub meldt via de officiële kanalen dat er zondag geprotesteerd zal worden. Burgemeester Pauline Krikke is op de hoogte van de staking. Fans van Ajax zijn al sinds 2006 niet meer welkom bij ADO - Ajax en willen dit zien veranderen. Vorig jaar zaten de autoriteiten al om tafel over de dit vraagstuk, maar destijds kwam er geen oplossing.

'Destijds gaven wij al aan ons niet neer te leggen bij het besluit van de burgermoeder van de Hofstad. Daarom demonstreren wij a.s. zondag in Den Haag vanaf 12.15 uur gedurende de wedstrijd', schrijft de AFCA Supportersclub. 'Met vijf bussen (249 supporters) is de AFCA Supportersclub aanwezig in de binnenstad om daar te protesteren tegen dit absurde besluit gebaseerd op ongegronde argumenten.'

Burgemeester Krikke van Den Haag verleent haar medewerking. "Ajax-supporters hebben inderdaad een kennisgeving gedaan voor een demonstratie komende zondag. Deze demonstratie zal worden gefaciliteerd", zegt de burgemeester tegen de NOS. "Momenteel wordt door gemeente en politie zorgvuldig bekeken hoe dit veilig en verantwoord kan. Dit gebeurt altijd op basis van de meest actuele informatie. Ik ken de gevoeligheden rond deze wedstrijd, waarbij geen Ajax-supporters welkom zijn. En ik snap dat deze demonstratie gevoelig ligt bij sommige mensen in Den Haag. Maar uiteindelijk geldt in dit land het grondrecht dat iedereen mag demonstreren voor haar of zijn zaak, waarbij wij goed kijken naar de veiligheid en de openbare orde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen