Tops en flops van Champions League-avond zonder goals

20 februari 2019, 14:14

Drie jaar geleden beleefden we voor het laatst een doelpuntloze Champions League-avond. Dinsdag was het weer raak. Liverpool, Bayern München, Olympique Lyon en FC Barcelona maakten er geen memorabele avond van. De bloedeloze gelijke spelen bieden echter wel mogelijkheden tot spektakel in de returnwedstrijden. We zetten de tops en flops van de Champions League-avond op een rijtje.

Tops

1. Alles ligt nog open

Waarschijnlijk de grootste winst van gisteravond: zowel de achtste finale tussen Liverpool en Bayern München als die tussen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346263/olympique-lyon-en-barcelona-spelen-doelpuntloos-gelijk/,_blank,Olympique Lyon en FC Barcelona] is nog niet beslist. Zowel op Anfield als in het Park Olympique Lyonnais vielen namelijk geen doelpunten. De prijs van een vrij saaie Champions League-avond wordt in de returnwedstrijden hopelijk terugbetaald met een hoop spanning én spektakel. Over twee weken nemen Barça en Lyon het weer tegen elkaar op, een week later staat Bayern - Liverpool op het menu.

2. Liverpool- en Bayern-fans

Weinig spektakel op het veld, maar buiten de lijnen gebeurde er van alles op Anfield. De avond begon met het altijd indrukwekkende You Never Walk Alone, maar de verbroedering tussen de thuis- en uitsupporters maakte het een toch nog enigszins gedenkwaardige avond. De fans in het uitvak protesteerden tegen de hoge ticketprijzen en toonden een spandoek met daarop de tekst: 'Away ticket: LFC 48£, FCB 55€. Th€ gr€€d knows no £imits! Twenty is plenty'. Die actie kon op sympathie van het thuispubliek rekenen, getuige het overweldigende applaus op Anfield.

{image[332561][right-half][]}3. Anthony Lopes

Het was niet de avond van de aanvallers, maar wel die van de doelmannen. Van de vier keepers die de nul hielden, keerde Anthony Lopes de meeste ballen. FC Barcelona ondernam liefst 24 doelpogingen, wat Lopes tot vijf reddingen dwong. Zijn collega aan de andere kant, Marc-André ter Stegen, had minder te doen, maar verrichte wel de mooiste redding van de wedstrijd. Met zijn vingertoppen tikte hij een kiezelhard schot van Martin Terrier tegen de lat, waarmee hij een tegendoelpunt voorkwam.

4. Jason Denayer

België kent een aantal centrale verdedigers die al jaren in de top van Europa meedraaien, zoals Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Mogelijk wordt Jason Denayer de volgende Belgische verdediger die de stap naar een topclub maakt. De 23-jarige achterhoedespeler maakte tegen Barcelona een ijzersterke indruk en toonde zodoende aan op het hoogste niveau te kunnen meedraaien. Bij Manchester City slaagde hij niet, maar Olympique Lyon lijkt zeker niet zijn eindstation.

Flops

1. Gebrek aan doelpunten

Al met al was het voor de neutrale voetballiefhebber een vrij teleurstellende avond. Dat had alles te maken met het gebrek aan doelpunten. In de groepsfase troffen Bayern München, Olympique Lyon en FC Barcelona íédere wedstrijd doel, maar gisteravond viel geen enkele goal te noteren. Kansen waren er echter genoeg. Met name Liverpool en FC Barcelona hadden het vizier echter niet op scherp.

{image[332562][right-half][]}2. Memphis Depay

Op de positie van de geschorste Nabil Fekir kreeg Memphis Depay de taak om de verdediging van FC Barcelona te ontregelen. Daar slaagde de Nederlandse aanvaller echter nauwelijks in. Met name in de eerste helft maakte Memphis een povere indruk tegen de Catalanen. Aan het begin van de tweede helft loste hij nog wel een schot dat een metertje voorlangs ging, maar dat was eigenlijk zijn enige wapenfeit. De oud-PSV'er - die in 2019 nog niet scoorde - zal in de returnwedstrijd uit een ander vaatje willen tappen, wil hij zich weer in de kijker bij de Europese top spelen. De Franse media gaven hem een drie (!), het laagste van allemaal, voor zijn optreden.

3. Luis Suárez

Memphis was niet de enige aanvaller in Lyon die een teleurstellende avond beleefde. Luis Suárez maakte eveneens een zwakke indruk. De Uruguayaanse aanvaller miste veel kansen en vertraagde regelmatig het spel van de Catalanen. Een slechte beurt voor de oud-Ajacied, die sinds 16 september 2015 (!) geen enkel uitdoelpunt in de Champions League wist te noteren. In totaal scoorde Suárez al zestien keer op rij niet buitenshuis in het miljardenbal.

{image[332563][right-half][]}4. Bayern loste geen schot op doel

Geen team wist gisteravond te scoren, maar Bayern München maakte het wel erg bont. De Duitse formatie van trainer Niko Kovac loste op Anfield geen enkel schot op doel. En dat terwijl Liverpools rots in de branding - Virgil van Dijk - vanwege een schorsing ontbrak. Joël Matip en Fabinho vormden achterin bij Liverpool het gelegenheidsduo achterin. Hoewel trainer Jürgen Klopp op voorhand twijfelde over die combinatie, slaagden ze erin om huidig Champions League-topscorer Robert Lewandowski van scoren af te houden. Geen enkele doelpoging is wel heel erg karig voor een club van het statuur van Der Rekordmeister.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen