FC Twente heeft de benodigde veertien miljoen bijna bij elkaar

23 februari 2019, 09:03

Nog maar zeven ton (van de veertien miljoen euro) heeft FC Twente nodig om twee jaar Eerste Divisie financieel door te komen. Het restant probeert de club dinsdag bij elkaar te krijgen tijdens een bijeenkomst over Twente's financiële stand van zaken voor honderd sponsors. Dat weet de Tubantia.

Een kleine veertig sponsoren, verzameld in de besloten vennootschap De Noabers, hebben samen al 12,6 miljoen euro ingelegd. De bijdrage van iedere sponsor is verdubbeld door Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels. Als dinsdag meerdere sponsoren geld toezeggen, verdubbelt Reggeborgh ook iedere inleg. Twintig sponsoren zouden hun financiële hulp al hebben toegezegd.

De Noabers staken Twente bij de start van dit seizoen ook al de helpende hand toen. Zonder hun bijdrage van dik tien miljoen konden de Tukkers niet eens beginnen aan de competitie. "In feite waren we na de degradatie failliet", aldus interim-voorzitter Dennis Schipper in de Tubantia. "Ik vind geweldig wat hier tot stand wordt gebracht. Het is heel bijzonder om samen een voetbalclub te redden, die niet meer te redden leek. Ik vraag me af hoeveel clubs dit voor elkaar zouden krijgen. Het bewijst dat FC Twente voor heel veel Tukkers het boegbeeld van de regio is."

Lees ook: FC Twente wint en kan champagne alvast koud zetten

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen