FC Twente wint in onrustig Oss en pakt derde periodetitel

8 maart 2019, 22:18   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 22:43

FC Twente heeft de derde periodetitel in de Eerste Divisie gepakt. De Tukkers wonnen op bezoek bij TOP Oss met 0-2. Om het Bronzen Schild nu al te pakken was de ploeg afhankelijk van het resultaat van MVV, dat in Maastricht geen punten mocht verspelen tegen Almere City. Dit gebeurde wel en daardoor kon Twente feestvieren. Deze festiviteiten lieten alleen wel even op zich wachten, omdat de wedstrijd kort werd stilgelegd vanwege onrust bij het thuispubliek na de tweede goal van Twente.

{image[332950][right-half][]}TOP Oss - FC Twente 0-2

Bij FC Twente hadden ze de champagne alvast voorzichtig koud gezet, want bij een overwinning vanavond kon de derde periodetitel gepakt worden. Dan moest MVV overigens wel punten verspelen tegen Almere City. Twente zelf kwam in actie in Oss en schoot uit de startblokken. Na vier minuten lag de bal al in het net. Fred Friday tikte de 0-1 binnen, maar hoorde even later dat Oss-verdediger Hennos Asmelash het doelpunt als eigen treffer op zijn naam kreeg. Doordrukken kon Twente echter niet. Sterker nog, TOP Oss had meerdere kansen op de gelijkmaker en had eigenlijk op voorsprong moeten staan. Alleen topscorer Huseyin Dogan had er in zijn eentje al drie moeten maken. Een schot van zijn voet werd gepakt door Twente-doelman Joël Drommel. Even later schoot hij een rebound alleen voor de keeper over het doel en vlak daarna kopte hij een voorzet van Bryan Smeets in de handen van de Drommel. Twente zelf kreeg via Friday nog kansjes op 2-0, maar zijn pogingen werden geblokt of gepakt door Oss-doelman Nick Olij.

Na rust waren er mogelijkheden aan beide kanten. De beste kans kwam van de kant van de thuisploeg. Invaller Delano Ladan moest een voorzet van Dean van der Sluys binnenglijden, maar hij kon net niet bij de bal. Omdat Twente ook maar geen tweede treffer maakte, bleef het lang spannend. Vier minuten voor tijd viel de beslissing alsnog. Een vrije trap van Aitor Cantalapiedra kwam op het hoofd van verdediger Xandro Schenk terecht en hij werkte de 0-2 binnen. Na die treffer sloegen de stoppen bij sommige thuissupporters even door en waren er wat ongeregeldheden langs het veld. Het duel werd stilgelegd en trainer Klaas Wels en spelers van Oss probeerden door gesprekken met de 'fans' de boel te sussen. Zij kwamen daarbij niet in gevaar en de zege van FC Twente kwam dat ook niet meer. Doordat MVV vlak voor tijd de voorsprong tegen Almere City nog weggaf, betekende deze 0-2 zege op Oss ook dat FC Twente de derde periodetitel pakte en dus mag meedoen aan de play-offs om promotie, voor zover dat nog niet duidelijk was.

{image[332952][right-half][]}MVV Maastricht - Almere City 1-1

In Maastricht was het een wedstrijd met wisselende belangen. MVV moest winnen om zicht te houden op de derde periodetitel en Almere City wilde zich laten zien nadat eerder deze week trainer Michele Santoni werd ontslagen. Assistent-coach Ole Tobiasen neemt de taken voorlopig waar. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven in de eerste helft. Er waren wel wat kansjes, maar van echt sprankelend spel was geen sprake. Doelman Luuk Koopmans wist een uithaal van Ricardo Kip over de lat te tikken en bij MVV kreeg Jordy Croux een aantal schietkansen, maar hij vond onder meer doelman Agil Etemadi op zijn weg.

Tien minuten na rust brak MVV de wedstrijd open. Waar Almere City een schot van Youri Loen gekeerd zag worden door Koopmans, was het aan de andere kant wel raak. Een lange bal bereikte Koen Kostons en de Belg schoot in vrije positie de bal in het dak van het doel: 1-0. Na rust stelde MVV alles in het werk om de zege over de streep te trekken, maar dit mislukte in de slotfase. Stijn Meijer kopte Almere City naar een punt en blies daardoor de kans van MVV op de periodetitel uit.

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-0

Een voorzet van Sven Blummel waaide na twee minuten het doel in, omdat keeper Stijn van Gassel zich er lelijk op verkeek. Vier minuten later schoot Danny Verbeek uit een vrije trap de 2-0 op het bord en binnen het uur werd het ook nog 3-0. Winteraankoop Vincent Vermeij maakte eindelijk zijn eerste treffer in Brabantse dienst. Deze goal kwam wel wat curieus tot stand, omdat twee verdedigers van Helmond Sport zich heel knullig lieten aftroeven en eigenlijk weigereden te verdedigen. 3-0 bleek ook de eindstand.

Overige uitslagen:

NEC - Roda JC 1-0

RKC Waalwijk - Cambuur 0-2

FC Volendam - Go Ahead Eagles 0-1

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 0-0

Telstar - FC Dordrecht 1-0

Jong PSV - Jong FC Utrecht 3-1

Programma:

Maandag: Jong Ajax – Jong AZ (20:00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen