Neres blij van kans bij Brazilië: "Mooiste week van mijn leven"

11 maart 2019, 08:34

Voor David Neres waren de afgelopen zeven dagen de beste week uit zijn loopbaan als voetballer. Hij maakte een doelpunt tegen Real Madrid, blonk uit tegen Fortuna Sittard en werd tussendoor opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Dat laatste maakt hem enigszins zenuwachtig. "Ik zal nerveus zijn tijdens mijn eerste training tussen al die grote namen."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik moet rustig blijven en laten zien wat ik kan. Blij, dat ben ik vooral", aldus Neres, die achteraf geen spijt heeft dat hij in de winterstop niet is vertrokken naar Guangzhou Evergrande. "Als ik naar China was gegaan, had ik deze kans niet gehad." Omdat de komst van Diego Lainez niet doorging, bleef Neres in Amsterdam.

Vervolgens werden de resultaten van Ajax wat minder, waarna trainer Erik ten Hag teruggreep op de Braziliaan, die op de bank terecht was gekomen. "Ik ben dit seizoen niet altijd basisspeler geweest. Maar gelukkig is er nu veel veranderd", aldus de buitenspeler, die door de oproep voor de Goddelijke Kanaries weer meer zelfvertrouwen kreeg. "Dit is de mooiste week uit mijn voetballeven."

Lees ook: Ajacied Neres voor het eerst opgeroepen voor Brazilië

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen