Te Vrede machteloos bij NAC: "Dieper kunnen we niet zinken"

18 maart 2019, 10:36

Na de 0-4 thuisnederlaag tegen FC Utrecht en de 0-3 winstpartij voor De Graafschap dit weekend, is het voor NAC Breda een haast onmogelijke opgave geworden om niet rechtstreeks te degraderen uit de Eredivisie. Spits Mitchell te Vrede wordt er moedeloos van en heeft kritiek op de speelwijze. "Dit kan niet."

De achterstand van NAC op de veilige vijftiende plaats is opgelopen tot acht punten, met nog acht wedstrijden te gaan. "Ik voel me machteloos. Het lukt niet", zegt Te Vrede tegen de regionale krant BN De Stem. Op de vraag of hij vindt dat sommige medespelers weinig interesse tonen voor de huidige situatie, reageert de aanvalsleider niet afwijzend. "Soms, maar ik kan niet voor andere spelers praten. Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier."

De laatste plaats is mede te danken aan het feit dat NAC pas 23 keer wist te scoren, veruit het minste van alle clubs in de competitie. Te Vrede levert in de krant kritiek op het aanvalsspel van zijn ploeg. "Dit is niet het moment om te blijven opbouwen en te voetballen. Dat is verkeerd. We moeten stormen, oorlog maken, maar dit? Dit kan niet. Het houdt een keer op."

Een deel van de kritiek houdt Te Vrede voor zich. "Als ik nu echt mijn mond open doe, is het oorlog." Hij hoopt dat NAC er in de laatste acht wedstrijden voor kiest om alles of niks te gaan spelen, aangezien de ploeg toch niets meer te verliezen heeft. "Ga maar pompen. Beter alles geven en zo ten ondergaan dan de schijn ophouden, het lieve voetbal en achterin op een rijtje staan. We staan laatste, dieper kunnen we niet zinken."

Lees ook: Van der Gaag zelfkritisch na kansloze zeperd 'ontluisterend' NAC

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen