Ihattaren bevestigt gesprek Koeman en erkent twijfel

18 maart 2019, 20:07

Mohammed Ihattaren weet nog niet of hij later voor het Nederlands elftal of Marokko kiest. Het 17-jarige toptalent van PSV sprak onlangs met bondscoach Ronald Koeman over zijn interlandtoekomst en erkent dat het een fijn gesprek was.

Ihattaren, opgenomen in de selectie van Oranje onder 19, staat op het trainerskamp in Wijster de NOS te woord. "Het was een gesprek waar ik een fijn gevoel aan heb overgehouden", aldus het talent, dat dankzij gesprekken met zijn familieleden op veel steun en advies kan rekenen. "Ik praat erover met mijn vader, moeder en broers, maar de uiteindelijke keuze komt op een later moment. Ik richt mij nu vol op PSV."

Volgens het talent zijn er veel succesverhalen uit de jeugdelftallen van het Nederlands elftal, ook als ze niet voor het 'grote' Oranje kiezen. "Ik kijk met veel plezier naar interlands van beide landen. Het is natuurlijk mooi om Hakim Ziyech te zien spelen voor Marokko, maar hetzelfde geldt ook voor Ibrahim Affelay in zijn tijd bij Oranje."

Eerder vandaag gaf Koeman op de persconferentie aan al met Ihattaren te hebben gesproken. Volgens de oefenmeester was hij eerder dan de Marokkaanse enclave.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen