Weerzien Ajax met Peter Bosz: oefenpot tegen Leverkusen

19 maart 2019, 15:19   Bijgewerkt: 19 maart 2019, 15:35

Ajax speelt morgen een oefenwedstrijd tegen het Duitse Bayer Leverkussen. De interlandperiode wordt door beide clubs gebruikt om spelers in actie te zien die normaal gesproken weinig speelminunten krijgen. Voor Ajax betekent dit vriendschappelijke potje een weerzien met oud-trainer Peter Bosz.

Het duel wordt woensdagmiddag om 14:00 uur gespeeld in het Ulrich-Haberland-Stadion en vindt vanwege veiligheidsredenen achter gesloten deuren plaats. Zowel Leverkusen als Ajax mist de nodige basisspelers, omdat zij zich met hun land voorbereiden op de interlands van later deze week. 

Het wordt een wedstrijd tussen de nummer zes van de Duitse Bundesliga en de nummer twee van de Nederlandse Eredivisie. Momenteel bezet Ajax dezelfde positie als waar het in het seizoen 2016/2017 met Peter Bosz aan het roer eindigde. Dat seizoen stond echter vooral in het teken van de Europa League, waar Ajax de finale wist te bereiken. Deze ging uiteindelijk met 0-2 verloren tegen het Engelse Manchester United. Het dienstverband van Bosz bij Ajax bleef beperkt tot één seizoen, want na die finale vertrok hij door onenigheid binnen Ajax richting Borussia Dortmund. Hier werd hij in december 2017 ontslagen. Een jaar later tekende hij bij Leverkusen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen