Schreuder: "Hoffenheim is een beetje het Ajax van Duitsland"

20 maart 2019, 07:46

Alfred Schreuder had weinig bedenktijd nodig toen Hoffenheim op de stoep stond. De concrete interesse van de Duitsers kwam pas in de afgelopen weken echt op gang. "Na het aangekondigde vertrek van Julian Nagelsmann stond ik direct op de lijst met mogelijke opvolgers", zegt de huidige assistent van Erik ten Hag, maar liet de concrete belangstelling op zich wachten.

Hoffenheim sprak eerst met een andere kandidaat, waarschijnlijk Marco Rose van Red Bull Salzburg. Uiteindelijk ging de huidige nummer negen van Duitsland voor Schreuder, die al 2,5 jaar als assistent werkte bij Hoffenheim. "Ik ben met Huub Stevens gekomen toen de club onderaan stond en heb er 2,5 jaar met ontzettend veel plezier gewerkt", zegt hij in De Telegraaf. "Daardoor heb ik een heel goede band met de mensen binnen de club. Dat ze me naar Ajax lieten vertrekken was, omdat ze wisten dat het een wens van me was om hier te werken. En nu komen ze terug, omdat ze denken dat ik de lijn van Nagelsmann kan voortzetten. Dat is een mooi compliment."

Schreuder, die volgend seizoen naar RB Leipzig gaat, hakte de knoop gauw door na het aanbod van Hoffenheim. "Omdat ik voelde dat dit een geweldige kans is. De Bundesliga is geweldig. Ik ken de club, de filosofie, werkwijze en ambitie en die passen allemaal bij mij. Ze willen jonge jongens inpassen en werken met een mix van jeugd en ervaring. Het is een beetje het Ajax van Duitsland. De switch om offensief te spelen hebben ze met Nagelsmann en eerder met Ralf Rangnick gemaakt."

Voor Schreuder wordt Hoffenheim zijn tweede klus als hoofdtrainer, eerder bekleedde hij die functie bij FC Twente. Zijn rol als assistent bij Ajax neemt Christian Poulsen over. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen