Ajax verliest van Bosz, Heerenveen en Vitesse gelijk

20 maart 2019, 16:24   Bijgewerkt: 20 maart 2019, 18:49

Ajax is onderuit gegaan in het weerzien met Peter Bosz. Het oefenduel tussen Bayer Leverkusen en de Amsterdammers eindigde woensdagmiddag in Duits voordeel: 2-1. Beide ploegen moesten het zonder hun internationals doen. Zo speelde Ajax bijvoorbeeld met Joël Veltman, Lisandro Magallan en Klaas-Jan Huntelaar.

Bayer Leverkusen - Ajax 2-1

Ajax begon voortvarend aan het oefenduel. Nadat Huntelaar al op de lat had gekopt, trof Danilo even later wel doel. Met de rust in zicht moest Ajax echter de verdiende gelijkmaker toelaten. Karim Bellarabi krulde de bal in de kruising achter doelman Bruno Varela. Het scheelde weinig of Ajax ging alsnog met een voorsprong rusten, ware het niet dat Huntelaar wederom de lat raakte. Ajax kreeg vroeg in de tweede helft twee tegenvaller te verwerken. Paulinho zorgde met een kopbal voor de 2-1, waarna Zakaria Labyad ook nog van het veld moest na een harde tackle van Mitchell Weiser. Ajax kwam nog wel een keer dicht bij de gelijkmaker, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag.

SC Heerenveen - Vitesse 1-1

Ook sc Heerenveen en Vitesse speelden met gemixte teams. De Friezen speelden met onder meer Filip Bednarek, Stijn Schaars en Morten Thorsby. Voor Vitesse kwamen spelers als Remko Pasveer, Mukhtar Ali en Rasmus Thelander in actie. Het eerste doelpunt kwam op naam van Bryan Linssen. Progron Maloku maakte vroeg in de tweede helft de gelijkmaker en daarna bleven doelpunten uit.