MVV-fans blijven bij boycot derby ondanks vermeerderen plaatsen

22 maart 2019, 09:31

Komend weekend staat de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV op de rol, maar het duel wordt gespeeld zonder uitssupporters. Bij het vorige duel riepen beide clubs de fans juist nog op om in gezonde rivaliteit het duel te bekijken, maar ditmaal wordt het duel geboycot door de uitfans. De reden is het feit dat er in eerste instantie slechts vierhonderd kaarten beschikbaar werden gesteld.

"Gezien wat er allemaal de afgelopen jaren is gebeurd, lag tijdens die gesprekken zelfs de optie op tafel om helemaal geen kaarten aan MVV-fans ter beschikking te stellen", legt burgemeester Jos Som uit tegenover De Limburger. Volgens hem is alles juist heel netjes gegaan. "We hebben gekeken naar de beschikbare politiecapaciteit en wat een geschikt aantal supporters zou zijn. Toen kwamen we uit op 400 á 500 kaarten."

In Maastricht mochten meer Roda JC-fans mee en toen de MVV-supporters tot een boycot overgingen, werd de situatie opnieuw besproken. Ditmaal met als uitkomst dat er wél duizend kaarten (de volledige capaciteit van het uitvak) beschikbaar waren. Som: "Dat hebben we gedaan in het belang van de supporters. In dat overleg hebben we bekeken of het mogelijk is om allemaal nog een tandje bij te zetten. Want meer fans in het uitvak betekent een tandje erbij in het kader van veiligheid en op het gebied van organisatorische zaken."

Desondanks besloten de MVV-fans om bij hun boycot te blijven en komen er dus helemaal geen fans uit Maastricht mee naar Kerkrade. "Dat is prima. Mensen kunnen zelf kiezen of ze gaan", aldus Som.

Lees ook: MVV-fans boycotten derby met Roda JC: 'slechts' 400 tickets

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen