Koppers aast op rentree in Eredivisie na lang blessureleed

22 maart 2019, 18:15

Het is inmiddels meer dan anderhalf jaar geleden dat Dico Koppers zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie speelde. De linksback van PEC Zwolle is door een achillespeesblessure lang uit de roulatie geweest, maar maakte donderdag tegen De Graafschap (4-2) zijn officieuze rentree in de hoofdmacht van de Zwollenaren. Zijn volgende doel: minuten in de Eredivisie.

Koppers speelde al enkele wedstrijden bij de beloften en maakte tegen De Graafschap voor het eerst sinds 2017 een wedstrijd vol. "En dat ging volgens mij best aardig. Bij mijn rentree was ik na tien minuten kapot. Nu merk ik dat ik ritme begin te krijgen en sloeg de vermoeidheid in de laatste tien minuten pas toe. Het is echt heerlijk om weer een volledige wedstrijd te kunnen spelen", zegt Koppers tegenover De Stentor.

Binnenkort hoopt de linksback zijn rentree te maken in de Eredivisie. "Er zit alleen nog wel een doel tussen. Ik wil en moet eerst opgenomen worden in de wedstrijdselectie. Met de trainer heb ik het daar nog niet over gehad. De medische staf heeft me al fit verklaard. Tegen Emmen missen we wat verdedigers door een schorsing, dus wie weet", vertelt Koppers.

Koppers maakte in de zomer van 2017 de overstap van Willem II naar PEC Zwolle. In zijn tweede wedstrijd voor de Zwollenaren liep de linksback de ernstige blessure op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen