Transferweekje: Ajax, Aké en Bayern gaat investeren

23 maart 2019, 12:17   Bijgewerkt: 23 maart 2019, 13:48

De transfermarkt is in Nederland alweer een kleine twee maanden gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Deze week met Ajax, Antoine Griezmann, Bayern München, Nathan Aké en de week van de trainer.

Ajax in touw

Hoewel formeel alleen Frenkie de Jong al is verkocht, is men in Amsterdam druk bezig met het aantrekken van nieuwe spelers. En de geruchten rondom die transferstroom neemt ook flink toe: de  naam van Martin Ødegaard valt al een tijdje in Amsterdam, maar zou een verkoop onbespreekbaar zijn voor Real Madrid. Ook Davy Pröpper werd genoemd bij Ajax, maar ontkende hij de interesse. "Je komt het gelijk overal tegen, maar ik ben er totaal niet mee bezig", verzekerde de middenvelder van Brighton & Hove Albion tegenover Veronica Inside. In Spanje meldde AS dat de Amsterdammers interesse zouden hebben in Ruben Rochina van Levante. Voor Marc Overmars, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/347598/overmars-ook-komende-jaren-directeur-voetbalzaken-van-ajax/,_blank,die deze week zijn contract verlengde], ligt er voldoende werk op zijn bureau.

{image[332246][right-half][]}L'Équipe: Griezmann twijfelt over toekomst, Barça meldt zich weer

De uitschakeling van Atlético Madrid in de Champions League dreigt grote gevolgen te krijgen. Omdat de Spaanse titel ook nog eens ver weg is, twijfelt Antoine Griezmann aan zijn toekomst. Volgens L'Équipe heeft FC Barcelona zich al opnieuw gemeld. Afgelopen zomer ketste een transfer naar Camp Nou nog af, maar door de tegenvallende prestaties van Atleti is Griezmann wederom geïnteresseerd in een overgang. Voor Barça is de transfersom te overzien. De Fransman zou een afkoopclausule van 120 miljoen euro hebben, die wel voor juni geactiveerd moet worden. De toonaangevende Franse sportkrant beschikt ook details van het salaris wat Griezmann kan verdienen. Voor hem ligt 16 miljoen euro per jaar klaar, wat wel 5 miljoen minder is dan zijn loon in Madrid. Dit willen de Catalanen compenseren met een fikse tekenbonus, om hem zo na Lionel Messi de best betaalde speler van Barcelona te maken.

Bayern gaat miljoenen investeren

Bayern München gaat een recordsom investeren in de selectie voor volgend seizoen. Die belofte deed Uli Hoeness dinsdag. Volgens BILD is het heel goed mogelijk dat Bayern minimaal tweehonderd miljoen euro neer gaat leggen voor verjonging van de spelersgroep. In dat kader valt een aantal geruchten goed te verklaren. BeIN Sports France meldde een bod van tachtig miljoen euro op rechtsbuiten Nicolas Pépé (23) van Lille. Voor de linkervleugel zouden de Duitsers nog altijd geïnteresseerd zijn in Callum Hudon-Odoi (18) van Chelsea. Het Engelse talent moet zo'n 35 miljoen euro kosten. Meest concreet is vooralsnog de komst Lucas Hernandez, de centrale verdediger die ook als linksback kan spelen. Bayern heeft het voornemen om de clausule van tachtig miljoen in zijn contract bij Atlético Madrid te activeren en daarmee de defensie - naast de al afgeronde komst van Benjamin Pavard - verder te versterken.

{image[329167][right-half][]}Aké optie voor Napoli

De naam van Nathan Aké dook deze week op in Italiaanse en Engelse media. Napoli heeft de verdediger van Bournemouth op het oog, mocht Kalidou Koulibaly vertrekken naar Manchester United. Aan de tienvoudig Oranje-international hangt naar verluidt een prijskaartje van dertig miljoen euro. Juist de vraagprijs voor Koulibaly zou Manchester United op dit moment te gortig zijn. Napoli denkt aan een transfersom van negentig miljoen euro, wat de eventuele komst van Aké een koopje maakt.

Week van de trainer

Of het nou ging over Alfred Schreuder, Mitchell van der Gaag, Henk de Jong of Ruud Brood: het was in Nederland de week van de trainer. SC Cambuur haalde De Jong voor drie jaar terug, Van der Gaag stapte op met Brood als opvolger. In de Eerste Divisie kreeg Robert Molenaar zijn congé, terwijl Hans de Koning na dit seizoen vertrekt bij FC Volendam. Willem II verlengde het contract met Adrie Koster, terwijl PSV assistent Reinier Robbemond langer vastlegde. Dennis Bergkamp ging aan de slag bij Jong Almere City en ook waren er Nederlanders in het buitenland actief: Schreuder zette zijn handtekening bij 1899 Hoffenheim, Bert van Marwijk vertrok naar de Verenigde Arabische Emiraten en Alex Pastoor tekende bij het Oostenrijkse Altach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen