Lijnders: "Terugkeer op Anfield is mijn beste beslissing van 2018"

25 maart 2019, 09:04

Na zijn mislukte avontuur bij NEC keerde Pepijn Lijnders afgelopen zomer terug bij Liverpool, waar hij weer de rechterhand is van Jürgen Klopp. In zijn periode in Nijmegen werd de 36-jarige Lijnders weggezet als laptoptrainer. Een onterecht vooroordeel, zo stelt de assistent-trainer van Liverpool.

"Ik ben géén laptoptrainer. Albert Einstein zei: 'Het is makkelijker om een atoom te splitsen dan om af te rekenen met een vooroordeel'. Ik ben juist iemand van de praktijk",vertelt de oud-trainer van NEC in gesprek met het Algemeen Dagblad. Lijnders zegt geleerd te hebben van zijn tijd in Nijmegen. "Stap nooit tussentijds in, zorg ervoor dat je zeker weet dat je tijd krijgt om te bouwen en, misschien wel het belangrijkste, ga nooit alleen. Moet je nu kijken. Real Madrid verslagen! Met een fantastische Tadic. Zonder zijn assistent Alfred Schreuder was hem dat misschien niet gelukt. Je moet je in je rug gedekt weten als je een andere koers wilt varen."

In april vorig jaar werd Lijnders benaderd door Klopp "Jürgen zei: 'Pep, ik wil je terughalen.' Ik was de enige op zijn lijst. Mijn beste beslissing van 2018", blikt Lijnders terug. Op de dag dat de trainer zijn handtekening zette onder een vierjarig contract, werd zijn vader 'schoon' verklaard. "Ik voel me veel vrijer nu. Mijn laatste jaar bij Liverpool was zwaar. Als je naar huis belt en je hoort hoe slecht het gaat, dan is dat niet makkelijk. Dat was één van de redenen om naar Nederland te gaan. Ik had het mezelf anders nooit vergeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen