Ook MVV start onderzoek naar misdragende fans na derby

26 maart 2019, 17:22

MVV gaat onderzoek doen naar de fans die zich afgelopen weekend hebben misdragen. Na het late gelijkspel in de derby tegen Roda JC werd de spelersbus onthaald in Maastricht, maar dat ging niet op een wijze waarmee de club kan leven. Er werd vuurwerk afgestoken op de snelweg, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden. Vervolgens kwamen de 'fans' ook in conclaaf met de politie.

Dat laat MVV weten op de clubsite. Inmiddels is er een onderzoek gestart naar de daders. 'Na het geven van meerdere waarschuwingen en het niet voldoen aan vorderingen, zagen agenten zich genoodzaakt geweld te gebruiken. Daarbij is een minderjarige jongen door de Arrestatie Eenheid (AE) aangehouden voor openlijke geweldpleging, nadat deze een steen naar leden van de ME gooide', staat te lezen in het statement.

MVV, van wie geen supporters waren afgereisd naar Kerkrade, baalt van de gang van zaken. 'Het bestuur en de directie van MVV hebben met de supporters gesproken over de ongeregeldheden van afgelopen zondag. Zij hebben bij de supportersgroepen aandacht gevraagd voor het feit dat de autosnelweg een 'no go' is voor huldigingen zoals die van zondagavond. Door het onrechtmatig betreden van de snelweg wordt een strafbaar feit begaan en worden mensenlevens in gevaar gebracht. Dat is onacceptabel.'

Het is zeker niet de eerste keer dat de 'supporters' van MVV zich misdragen: eerder dit seizoen ging het tegen FC Utrecht, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344419/mvv-fans-opgepakt-na-bonje-met-fc-twente-supporters/,_blank,FC Twente] en ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/341746/politie-houdt-voorafgaand-aan-limburgse-derby-supporters-aan/,_blank,Roda JC] in het heenduel al mis. 

Lees ook: Roda JC gaat op zoek naar misdragende fans in derby met MVV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen