NEC doet na eerste uitzege sinds oktober weer mee om play-offs

8 april 2019, 21:55

Het interim-trio van NEC is goed begonnen aan hun klus. De geplaagde Nijgegenaren zegevierden maandagavond op bezoek bij Jong PSV en mogen blijven hopen deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Het betekende bovendien de eerste overwinning in een uitwedstrijd sinds 19 oktober.

Omdat het seizoenstoetje serieus op de tocht staat voor NEC, ontsloeg de club vorige week Jack de Gier. Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer maken het seizoen als driemanschap af, waarbij De Groot de beslissingen neemt. Zij zagen een uiterst effectief NEC aan het werk. In de twintigste minuut kregen de bezoekers een strafschop voor een overtreding van PSV-spits Joël Piroe op Jonathan Okita. Vanaf de penaltystip stuurde Ferdy Druijff (rechts op foto) doelman Youri Roulaux de verkeerde hoek in.

NEC bleef weinig creëren, terwijl Jong PSV doelman Mattijs Branderhorst regelmatig aan het werk zette. Tegen de verhouding in wist NEC de voorsprong te verdubbelen. Okita reageerde gretig op een diepe bal, dribbelde de zestien in en plaatste de bal in de verre hoek. In de tweede helft zocht de thuisploeg naar de aansluitingstreffer. Die viel pas heel laat, nadat Frank Sturing de bal in de 87ste minuut ongelukkig in eigen doel werkte. In de resterende minuten kwam NEC echter niet meer in de problemen en doet het weer mee om de play-offs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen