Wormuth weet van cruciale fase en steunt Drost

18 april 2019, 13:51   Bijgewerkt: 18 april 2019, 14:12

Heracles Almelo staat na dertig wedstrijden op de zesde plaats in de Eredivisie, maar deelname aan de play-offs is nog geen zekerheid. Trainer Frank Wormuth beseft dat zijn ploeg het in eigen hand heeft hoe succesvol dit seizoen gaat worden. "We moeten onze thuisduels tegen Heerenveen en Excelsior winnen, anders moeten we een uitduel in Alkmaar of Eindhoven winnen. Dat is een stuk moeilijker", beseft de Duitser.

Op de clubsite gaat hij in op de situatie van Heracles, dat vrijdagavond sc Heerenveen treft. Een belangrijke wedstrijd in de cruciale fase van het seizoen. "Alles wat we in negen maanden gedaan hebben is de basis voor deze vier duels en in die laatste vier duels moeten we geloven", weet hij. "We werken het hele jaar voor deze fase. We hebben dertig wedstrijden achter de rug en de laatste vier kunnen ons succes brengen of niet."

Voor dat duel kiest de coach weer voor Adrian Dalmau en Dario van den Buijs, die weer de voorkeur krijgen boven Bart van Hintum en Jasper Drost. Over laatstgenoemde wilde de coach nog wel iets kwijt, omdat een deel van de fans hem uitfloot. "Dat is absoluut niet fair. Jesper werkt hard, maakt vele kilometers, is een slimme speler en is belangrijk voor het heden en de toekomst van Heracles Almelo", vindt Wormuth. "Het was een klein groepje, maar de mensen daaromheen moeten er iets van zeggen. Dat gefluit brengt een slecht gevoel, niet alleen bij de speler maar bij het hele team."

Robin Pröpper (knie) en Sebastian Jakubiak (nog niet wedstrijdfit) zijn de enige spelers op wie Wormuth geen beroep kan doen tegen sc Heerenveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen